DODIJELJENA PRVA STIPENDIJA NAMIJENJENA STUDENTIMA FAKULTETA LIKOVNIH UMJETNOSTI

Udruženje “ŠA fest” iz Prijedora saopštilo je da je prvu stipendiju dodijelilo Dajani Nedić iz Kotor Varoša, studentkinji četvrte godine Akademije likovnih umjetnosti u Banjaluci.

“Nakon nimalo jednostavnog zadatka koji je imala komisija za izbor stipendiste, Udruženje `ŠA fest` donijelo je odluku da prvu stipendiju Fonda “Dalibor Popović Mikša” dodijeli upravo Dajani Nedić koja je svojim radom, društvenim zalaganjem i drugim potrebnim kriterijumima konkursa, bila ispred ostalih kandidata”, navodi se u saopštenju.

Konkurs za za dodjelu stipendije za koju mogu konkurisati studenti likovnih umjetnosti, a koja iznosi 200 KM mjesečno tokom devet mjeseci tekuće akademske godine, Udruženje “ŠA fest” objavilo je 1. novembra i bio je otvoren 15 dana.”Čestitamo našoj prvoj stipendistkinji i nadamo se da ćemo u narednim godinama imati još više mogućnosti da podržimo umjetnost i one koji se njom bave”, poručuju iz ovog udruženja.

“ŠA fest” je memorijalni festival posvećen prerano preminulom muzičaru i umjetniku Daliboru Popoviću Mikši i održava se u Prijedoru svakog avgusta.

SRNA

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Zabranjeno je preuzimanje sadržaja bez pismene dozvole!