Četvrtak, 25. Aprila 2024.
4.8 C
Prijedor

(VIDEO) DODIJELJENE PRVE TRI STIPENDIJE ŠA FESTA ZA AKADEMSKU 2023/24

NAJNOVIJE VIJESTI

Omer Karadžić iz Prijedora, Stefan Kovačević iz Ugljevika i Pavle Selaković iz Užica su dobitnici prvog ciklusa stipendija Fonda Dalibor Popović Mikša za 2023/24 godinu. Srećni su što su baš oni dobili stipendije.Ističu da će im stipendija dobro doći i mnogo značiti za nastavak školovanja. Komisija je ove godine imala težak zadatak, jer je bilo puno zainteresovanih stipendista, ali i vrlo kvalitetnih. Podršku Fondu dali su Grad Prijedor, kabinet predsjednika Republike Srpske i drugi sponzori.I ove godine na Ša Festu će biti novina.

Goran Krivić, predsjednik Udruženja ŠA Festa kaže da je već poznat datum održavanja ovogodišnjeg festivala.

Stipendiranje će trajati 9 mjeseci, a mjesečna stipendija za svakog odabranog studenta će iznositi 200 KM. Korisnici stipendije Fonda Dalibor Popović Mikša se obavezuju da će završiti studijsku godinu u roku, te da će u skladu sa mogućnostima i ako se za to ukaže potreba, učestvovati u pripremi i realizaciji festivalskih aktivnosti ŠA Festa.
Tokom godine Udruženje ŠA Fest planira da objavi i drugi ciklus stipendija Fonda i to za studente muzičkih akademija, te fakultete dramskih umjetnosti, kao i konkurs za produkcijsko-izdavačku i promotivnu podršku mladim i perspektivnim demo bendovima.

Gordana Kaurin

Preuzimanje dijelova teksta ili teksta u cjelini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na https://kozarski.com/