Četvrtak, 25. Aprila 2024.
4.8 C
Prijedor

(VIDEO) DODIJELJENE  ZAHVALNICE UČESNICIMA AKCIJE “ČISTO PROLJEĆE”

NAJNOVIJE VIJESTI

Šef gradskog Odsjeka za komunalne poslove i zaštitu životne sredine, Branko Švraka uručio je danas zahvalnice i prigodne nagrade učesnicima akcije “Čisto proljeće”.
 Ove godine u akciji je učestvovalo dvadesetak pojedinaca i organizacija od kojih je devet osnovnih škola.
“Ovo je prvi put da mi učestvujemo u akciji “Čisto proljeće” koje organizuje Gradska uprava. Iz naše škole učestvovalo je oko dvadeset đaka u dvije akcije. Prva akcija bila je čišćenje Kokinog grada i područja oko škole, dok je druga akcija obuhvatala čišćenje područja oko rijeke Sane, zajedno sa “Čuvarima Sane”. Mi smo izuzetno ponosni i zadovoljni što smo na ovaj način pomogli našem gradu”, rekao je učenik Osnovne škole “Branko Ćopić” Jovan Stojanović.
Po prvi put učestvovalo je i odjeljenje trećeg razreda prijedorske gimnazije koji su imali čast da započnu akciju  sadnjom lipa u parku pored Bereka.


“Nama je prije svega drago što se Gradska uprava interesuje za ovakve događaje i organizuje ih, jer onda i mi možemo da učestvujemo u tim akcijama”, rekao je učenik trećeg razreda Gimnazije “Sveti Sava” Aleksandar Jović.
Iz Gradske uprave kažu da su zadovoljni što je svake godine sve veći broj učesnika i apeluju na građane da otpad odlažu na mjesta koja su za to predviđena.
“Ove godine smo akciju malo započeli ranije tako što smo u organizaciji zajedno sa trećim razredom Gimnazije “Sveti Sava” izvršili sadnju osamnaest lipa u parku  pored Bereka. Ovom prilikom bih se zahvalio svim mjesnim zajednicama, osnovnim i srednjim školama, organizacijama, klubovima i pojedincima koji su učestvovali u ovim akcijama. Takođe zahvalnost  dugujemo i prijateljima akcije, Nacionalnom parku “Kozara” i Šumskom gazdinstvu “Prijedor”, rekao je Švraka.
Najuspješniji su bili mještani Jelićke, Omladinska organizacija “Čuvari Sane” i Savjet mjesne zajednice Rizvanovići za koje su pored zahvalnica, obezbijeđene i nagrade, bonovi za sadnice u rasadniku “Čustić” te godišnje karte za Nacionalni park “Kozara”.Renata Š. Novaković