3.8 C
Prijedor
Srijeda, 29 Novembra, 2023

DODIK, GRUJIČIĆEVA I BANJAC OTVORILI NOVE OBJEKTE U BOLNICI ZA FIZIKALNU MEDICINU

Najnovije vijesti

 U Specijalnoj bolnici za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju “Mlječanica” u Kozarskoj Dubici danas su otvoreni novi objekti u ovom zdravstveno-turističkom centru, a vrpcu su svečano presjekli predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, ministar zdravlja Srbije Danica Grujičić i direktor Specijalne bolnice Darko Banjac.
Nakon sastanka sa ministrima i direktorima javnih preduzeća Dodik i Grujičićeva su obišli objekte u Specijalnoj bolnici “Mlječanica”, a povodom današnjeg otvaranja novih objekata – hidrobloka, hiperbaričnog centra i bungalova obavljen je i vjerski obred.

Ceremoniji otvaranja prisustvovali su najviši zvaničnici Republike Srpske, ministri, poslanici u Narodnoj skupštini, predstavnici Srpske u institucijama BiH, rukovodioci republičkih institucija, načelnici i gradonačelnici brojnih lokalnih zajednica u Srpskoj i drugi zvaničnici iz Republike Srpske i regiona.

Kompleks Specijalne bolnice za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju “Mlječanica” podijeljen je na zdravstveni i turistički dio, a današnjim otvaranjem hidrobloka, hiperbaričnog centra i bungalova završava se faza izgradnje i rekonstrukcije zdravstvenog dijela “Mlječanice”.

U toj zdravstvenoj ustanovi prošle godine otvoren je novi dijagnostički centar i objekat poluintenzivne njege.

Slijedi izgradnja turističko-rekreativnog centra višestruke namjene u okviru projekta izgradnje najmodernijeg zdravstveno-turističkog kompleksa u BiH, koji će uz podršku predsjednika i Vlade Republike Srpske u “Mlječanici” biti realizovani do početka 2025. godine.

SRNA