Srijeda, 24. Aprila 2024.
7.8 C
Prijedor

DODIK: KUPOVINA EKOLOŠKIH AUTOBUSA I OPREME ZA POLJOPRIVREDNIKE

NAJNOVIJE VIJESTI

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je nakon posjete bjeloruskoj “Holding kompaniji Belkommunmaš” da Srpska želi da kupi 10 ekoloških autobusa za potrebe svojih gradova.
“Kod nas privatna preduzeća vrše gradski prevoz i tu su mnogi problemi, pa tako ne možemo za njih da kupujemo autobuse, zato će ovo biti plaćeno sredstvima Vlade i iz budžeta predsjednika, a ti autobusi će prevoziti đake, studente i pacijente”, rekao je Dodik, koji predvodi delegaciju Srpske u zvaničnoj posjeti Bjelorusiji.

On je dodao da uz svaki autobus idu i stanice za punjenje.

Dodik je rekao da Republika Srpska kupuje i opremu za poljoprivredu u vrijednosti pet miliona dolara, prenosi ATV.

“Ta oprema će se davati našim poljoprivrednicima prema važećim podsticajima”, istakao je Dodik.

On je dodao da je predviđena i posjeta ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Save Minića zavodima MAZ-a i MTZ-a, a biće i sastanak ministara u oblasti obrazovanja.

U delegaciji Srpske, koji predvodi Dodik, su ministar zdravlja i socijalne zaštite Alen Šeranić, ministar za naučnotehnološki razvoj i visoko obrazovanje Željko Budimir, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Savo Minić i počasni konzul Bjelorusuje u BiH Nedeljko Elek.

Za sutra je najavljen sastanak Dodika sa predsjednikom Bjelorusije Aleksandrom Lukašenkom, a predviđeni su i susreti sa premijerom Bjelorusije Romanom Golovčenkom i predsjednikom bjeloruske Akademije nauka.

SRNA