Srijeda, 24. Aprila 2024.
7.8 C
Prijedor

DODIK NAKON SASTANKA SA PUTINOM; RUSIJA NE OSTAVLJA SVOJE PRIJATELJE

NAJNOVIJE VIJESTI

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je za RTRS nakon sastanka sa predsjednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom da je pokazana jedna pažnja i strpljenje za poziciju Republike Srpske u kontinuitetu svih ovih godina, kao i da Rusija ne ostavlja svoje prijatelje.

– Svaki put je to poseban događaj. Mislim da jedna mala Republika Srpska uspijeva na ovaj način da skrene pažnju na ono što jeste. To nije lako. Danas je Rusija i predsjednik Putin jedan od najvažnijih globalnih ljudi i lidera – rekao je Dodik.

Istakao je da se pokazuje jedna pažnja i strpljenje za poziciju Republike Srpske u kontinuitetu svih ovih godina.

– Vjerujem preko 15-20 godina koliko sam bio u prilici da se srećem s njim. Svakome imponuje. I to govori o tome da Rusija, kako to često predsjednik Putin kaže, ne ostavlja prijatelje. Rusija razumije odnose i kako treba da se odnosi u međunarodnim odnosima – rekao je predsjednik Srpske.

Podsjeća da je Rusija svjedok potpisa Dejtonskog sporazuma, jedan od onih koji su svjedočili istorijskom događaju.

– Rusija je ostala na istim pozicijama, svjedok onoga što je potpisano, slova kako je napisan, za razliku od SAD, Britanije, Francuske koji su sve učinili da razvale Dejtonski sporazum – poručio je Dodik.

Izvor: RTRS/Foto: RTRS