Utorak, 23. Aprila 2024.
10.8 C
Prijedor

DODIK: NI PO KOJU CIJENU NEĆU ODUSTATI OD SVETINJE SRPSKOG NACIONALNOG INTERESA

NAJNOVIJE VIJESTI

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik poručio je da ni po koju cijenu neće odustati od svetinje srpskog nacionalnog interesa – Republike Srpske, koja je najveći uspjeh srpskog naroda u posljednjih 40 godina i tokom najvećeg dijela njene istorije za njega glasa da je vodi.
“To je zato što ljudi znaju da sam spreman da trpim i sankcije, i pritiske, i prijetnje i da nikada i ni po koju cijenu neću odustati od svetinje srpskog nacionalnog interesa – naše Republike Srpske”, istakao je Dodik na društvenoj mreži “Iks”.

Dodik, koji je i lider SNSD-a, rekao da je za njega kao političara dobra okolnost kad ima opoziciju kakvu ima – međusobno posvađanu i bez ikakvog plana i programa, koja osim mržnje prema njemu, ne predstavlja nikakav izazov u političkoj areni.

“Mnogi političari koji ne misle o svom narodu i nemaju viziju dalju od mandata bili bi zadovoljni zbog toga. Ovako, dijelim razočaranje velikog broja Srba u Republici Srpskoj zbog toga na šta nam liči opozicija”, naglasio je Dodik.

On je napomenuo da mrziti Milorada Dodika nije politika.

“To je odraz frustracije činjenicom da vas pobjeđujem toliko dugo”, istakao je Dodik.

On je ukazao da je posljednji motiv za izlive mržnje i demonstraciju neznanja usvajanje Zakona o sprečavanju sukoba interesa u institucijama BiH.

“Kako i gdje ovi nesrećnici u njemu vide prenos nadležnosti, Bog će ga znati”, rekao je Dodik.

On je poručio opoziciji da nijednim zakonom koji SNSD usvoji Republika Srpska ne slabi, nego jača.

“Da nije tako, ne bi bilo tako glasno vaše ćutanje kada Šmit nasrće na nas i mene lično ili sramotni vaši zahtjevi i očekivanja od stranaca da vas dovedu na vlast kada to već neće srpski narod na izborima”, naveo je Dodik.

On je dodao da se neke stvari nikada ne mijenjaju.

“Sunce izlazi na istoku, Zemlja se okreće oko Sunca, gubitnici iz opozicije mrze mene i sve što radim. I možda se nekada dese čuda, Borac osvoji Ligu šampiona, BiH pobijedi na Evroviziji, ali njihova mržnja ostaće trajna. Moram priznati, uspjeli su uspostaviti jasnu disproporciju – što je njihova mržnja veća, broj osvojenih glasova je manji”, poručio je Dodik.

SRNA /Foto: (SRNA videoscreenshot)