Četvrtak, 25. Aprila 2024.
4.8 C
Prijedor

DODIK: NISAM SPREMAN DA PROMIJENIM POLITIKU OČUVANJA SRPSKE

NAJNOVIJE VIJESTI

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da nije spreman da promjeni politiku očuvanja Republike Srpske i privrženosti saradnji sa Srbijom.
“Našom politikom mi ne činimo štetu, držimo Srpsku iznad vode i spašavamo je”, rekao je Dodik na posebnoj sjednici Narodne skupštine na kojoj poslanici razmatraju aktuelnu bezbjednosnu situaciju u svijetu sa reperkusijama na Srpsku.

Dodik je rekao da Srpska postoji 32 godine i da je uvjeren da će ostati trajna kategorija.

On je istakao da je laž da Republika Srpska krši Dejtonski mirovni sporazum, dodajući da je Srpska privržena miru.

“Srpsku smo učinili stabilnom. Ona u ekonomskom smislu funkcioniše i nema izazova koji mogu da ugroze njenu ekonomsku stabilnosti osim podmetanja Amerike, ali Srpska ima prijatelje i to može da prevaziđe”, rekao je Dodik.

Predsjednik Srpske je istakao da laž ne može da bude politika, a američka administracija lažima pokušava da devastira Republiku.

“Mi smo negativni momci u vašingtonskim kuloarima, a pozitivini na nekoj drugoj strani. Ponosan sam na činjenicu što sam često imao susrete sa predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom”, rekao je Dodik.

On je istakao da je Srpska napravili istorijski pomak time što se predsjednik Narodne skupštine obratio u ruskoj Dumi.

“Naravno da Amerikanci sve to smatraju neposlušnošću zbog koje trebamo da budemo kažnjeni”, rekao je Dodik.

Predsjednik Srpske je naveo da je američka struktura u zavadi sa dijelom EU, te ukazao da su Velika Britanija i Amerika potpomognute NJemačkom podržale nametanje Kristijana Šmita.

Dodik je rekao da vjeruje da će na predsjedničkim izborima u Americi pobijediti Donald Tramp i da će do kraja godine doći do neke vrste relaksacije.

On je naveo da je predsjednik Srbije Aleksandra Vučić dosljedan u očuvanju Kosova i da jedini može da obezbijedi stabilnost Srbije i garantuje njenu bezbjednost.

“Vlast u Srbiji na čijem je čelu Vučića smatra Srpsku svojim vitalnim nacionalnim interesom”, rekao je Dodik.

On je istakao da predstojeći Vaskršnji sabor ima istorijski značaj i da će dati odgovore na aktuelnu situaciju.

SRNA