3.8 C
Prijedor
Četvrtak, 30 Novembra, 2023

DODIK: O MOM PATRIOTIZMU NE MOGU SUDITI ONI KOJI NISU NIŠTA UČINILI ZA SRPSKU

Najnovije vijesti

Lider SNSD-a Milorad Dodik izjavio je da je Igor Crnadak politički marginalac, i ostaće politički marginalac, i tu mu čak ni Milorad Dodik ne može pomoći.

Da je Damjanov Zelenko šef Kluba poslanika PDP-a u Narodnoj skupštini i da se nalupa onako kako se redovno nalupa Crnadak, kao predsjednik SNSD bio bih prinuđen da uđem u polemiku sa njim, jer su to pravila političkog djelovanja, o čemu, za razliku od Crnatka, znam ponešto. O mom patriotizmu ne mogu suditi ljudi koji za Republiku Srpsku nisu uradili ama baš ništa, a šta su sve uradili protiv nje javno su se hvalili po federalnim medijima, kako su trgovali nadležnostima i kako su razvlašćivali Srpsku – naglasio je Dodik, koji je i predsjednik Republike Srpske.

Na pitanje da prokomentariše izjavu Crnatka da je on u ratu bio na ratištu sa ostalim kolegama, a da je za to vrijeme “ekipa koja srbuje sa Dodikom ispod šatora uglavnom bila u Njemačkoj i Švajcarskoj”, lider SNSD-a je naglasio da nema niko u Republici Srpskoj da ne zna gdje je Milorad Dodik bio devedesetih i kakva je njegova uloga u stvaranju Republike Srpske.

– Igor Crnadak se nije oznojio jedan jedini dan svog života za Republiku Srpsku. Iz udobne hladovine komformističkog života, kakav je uvijek vodio, Crnadak prosipa olinjale priče i floskule o patriotizmu. Moj patriotizam i moj rad su išli 10 puta u kontinuitetu na provjeru građanima Republike Srpske. Baš kao i Crntakov. Јa sam svih 10 puta pobijedio. Pametnom dosta. Osim sve učestalijih lupetanja po medijima, Crnatka ću najviše pamtiti po činjenici da je u nekoj od kampanja vozio Draška Stanivukovića da me ovaj gađa kamenjem. U to vrijeme je bio ministar inostranih poslova u Savjetu ministara. Pametnom i previše – istakao je lider SNSD-a.ATV