12.8 C
Prijedor
Petak, 23 Februara, 2024

DODIK OTVORIO NADVOŽNJAK U NASELJU PEĆANI

Najnovije vijesti

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik danas je u Prijedoru otvorio novi nadvožnjak, jedan od najvažnijih infrastrukturnih projekata u gradu na Sani.

nadvoznjak-6

“Držim se one da političari vrijede onoliko koliko obećaju i šta ostavljaju iza sebe, a mi ostavljamo ovo iza sebe”, rekao je Dodik u obraćanju zvanicama na svečanosti otvaranja nadvožnjaka.
nadvoznjak-7
On je istakao da je riječ o kapitalnom objektu, dugo očekivanom u Prijedoru, da on ne može biti predmet različitih gledanja, da su Vlada Republike Srpske i grad Prijedor sarađivali na mnogim projektima i da će to i nastaviti.
nadvoznjak-12
Prema Dodikovim riječima, vlast Republike Srpske i grad Prijedor zajednički su koncipirali i razvijaju u fazama projekat izgradnje auto-puteva koji će povezati Prijedor i Banjaluku.
nadvoznjak-9
“To više nije samo ideja nego i konkretan predmet razgovora kineskih partnera i kompanija koje imaju namjeru da s nama zajedno projektuju, izvedu i izgrade taj put, a u okviru toga je čitava dionica izgradnje magistralnog puta koji bi trebalo da poveže Dubicu i Prijedor i dalje prema granici s Hrvatskom. To je ono što ćemo činiti u narednom vremenu”, naveo je Dodik.
nadvoznjak-3
Gradonačelnik Prijedora Marko Pavić rekao je da će ovaj nadvožnjak lakše i brže povezati ljude sa svojim odredištima kako u susjednim lokalnim zajednicama, tako i sa naseljima unutar Prijedora.
nadvoznjak-10
“Samo oni koji ne vole Prijedor ili oni koji se ne razumiju u saobraćaj ili, još gore, oni koji su zluradi mogu reći nije to trebalo, a možda kažu i oni koji ne hodaju kroz Prijedor ili oni koji izmišljaju, a ne razmišljaju”, rekao je Pavić. On je naveo da je grad Prijedor finansirao studije i uklanjanje objekata, što je izvedeno bez ijednog sudskog spora, odnosno dogovorom.
nadvoznjak-11
“I ti ljudi su razumjeli potrebu za ovim nadvožnjakom i jako dobro se ponijeli prema potrebama svoga grada”, dodao je Pavić.
nadvoznjak-5
Direktor “Puteva Republike Srpske” Nenad Nešić rekao je da je predmet projekta bilo povezivanje administrativnog centra Prijedora sa magistralnim putem Prijedor-Novi Grad radi rasterećenja saobraćaja u gradu i približavanja grada magistralnim putevima. Nadvožnjak dug 155 metara, širok 12 i visok sedam metara koštao je 3.673.674 KM.

nadvoznjak-13

Izgrađen je preko željezničke pruge i magistralnog puta Prijedor-Novi Grad, zajedno sa pristupnim saobraćajnicama u naseljima Pećani i Donja Puharska.

tekst: srna

foto: Dragan Stojnić Giga

nadvoznjak-1 nadvoznjak-2nadvoznjak-4   nadvoznjak-15 nadvoznjak-14nadvoznjak-16