-0.2 C
Prijedor
Utorak, 5 Decembra, 2023

DODIK : „ OVO JE NAČIN DA POKAŽEMO SVOJU POSVEĆENOST OKUPLJANJU  NA „DAN SJEĆANJA NA SVE STRADALE I PROGNANE SRBE  U „OLUJI“

Najnovije vijesti

„Prijedor je bio vidljiv svjedok stradanja Srba u oružanoj akciji „Oluja“ i sasvim je prirodno da se u okviru organizacije koje imaju Vlade Srbije i Republike Srpske,  da se Dan sjećanja na to veliko stradanje održi u Republici Srpskoj. Mi smo odlučili da to bude ovdje u Prijedoru“, izjavio je danas u Prijedoru  Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske i lider SNSD  koji  je  na ovu, ali temu aktuelnih dešavanja u gradu razgovarao s gradonačelnikom Slobodanom Javorom, predsjednikom GO SNSD Prijedor, Dragoslavom Kabićem, i njihovim najbližim saradnicima. „Skupu koji će biti održan 4. avgusta  prisustvovaće predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, njegova svetost patrijarh Porfirije i mi iz  Republike Srpske. Ovo  je način da pokažemo svoju posvećenost  okupljanju oko tog događaja, da poručimo da poštujemo sve žrtve i da sve žrtve traže pijetet. Ali Srbi su stradalnici, Prijedor je grad stradalnika u prošlom vijeku, ništa ga od tih stvari nije mimoišlo i sasvim je prirodno da ovaj divni  grad ovdje, grad koji se vezuje  za legendarnu planinu Kozara  ima takav značaj“, rekao je Dodik.

Predsjednik GO SNSD-a Prijedor Dragoslav Kabić pozvao je danas sve građane Prijedora, Potkozarja, ali i susjednih oština i gradova da se pridruže  godišnjici „ Dana sjećanja na sve stradale i prognane Srbe u oružanoj akciji „Oluja „ „ Da nam se pridruže na ovom skupu , da pokažemo snagu i jedinstvo  i da ovim, političkim putem branimo ono što je naše“, rekao je Kabić  i precizirao da su sve pripreme za održavanje ove značajne manifestacije u toku, kao da i će skup biti održan na Trgu majoru Zorana  Karlice  s početkom u 19.00 časova. Kabić je dodao da očekuje da će  „Danu sjećanja na sve stradale i prognane Srbe u oružanoj akciji” “Oluja „ prisustvovati između 15 i 20 hiljada ljudi.Slobodan Javor, gradonačelnik Prijedora, rekao je danas da su s predsjednikom Dodikom usaglasili mjesto održavanja skupa posvećenog “Danu sjećanja na sve stradale i prognane Srbe u oružanoj akciji “Oluja”, ” Drago nam je što ćemo imati priliku da na jednom mjestu ugostimo i patrijarha Porfirija, predsjednika Srbije Aleksandra Vučića , predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, kao i sve zvaničnike iz Republike Srpske i Srbije . Prijedor je mjesto gdje su mnogi našli svoj drugi dom nakon sramne akcije “Oluja” koja je donijela dosta žrtava srpskom narodu i mnoge raselila.Mnogi su našli dom u gradu Prijedoru i zasigurno trebamo gajiti sjećanja na sve žrtve, čuvati uspomenu na sve njih, jer bez istorije i prošlosti nema ni budućnosti,” poručio je Javor i naglasio da će se kao lokalna zajednica potruditi da organizacija obilježavanja Dana sjećanja protekne u najboljem mogućem redu, kao i da je ovo još jedna poruka povezanosti Srpske i Srbije. M.Z.