Posjeta Prijedoru i Gradskom odboru SNSD-a dio je planiranih aktivnosti rukovodstva Stranke . – Razgovaramo o onome što smo činili u prošlosti i šta planiramo da uradimo – rekao je Milorad Dodik, lider SNSD-a, i naglasio „da je njihova odgovornost najveća u Republici Srpskoj“.

-Mi od te odgovornosti ne bježimo i u mnogim lokalnim zajednicama vodimo dominantnu politiku. Politike koje smo usvojili na Glavnom odboru prije nekoliko mjeseci, već se reflektuju u raznim procedurama, poput procedura Vlade, Narodne skupštine. Evo juče ste mogli da vidite i raspravu o povećanju plata, izmjene zakonskih propisa. To smo inicirali prije mjesec i po dana u našim stranačkim organima i procijenili da je politika povećanja plata najvažnija stvar kojom ćemo se baviti u narednom vremenu – rekao je Dodik i dodao da će SNSD-ova politika zajedno s koalicionim partnerima Republici Srpskoj u idućoj godini obezbijediti preko milijardu maraka različitih investicija. Vrlo brzo biće sačinjen i spisak pojedinačnih investicija. Podsjetio je i na kružni tok koji se pravi na ulazu u Prijedor, a koji je, kako je naglasio, investicija RS, Direkcije za puteve. Kaže da je u Prijedoru i kako bi sa Gradskom organizacijom SNSD-a sagledao aktuelnu situaciju.

-Prijedor je specifična i veoma važna sredina za SNSD. Upravo ono što mi  želimo da učinimo od svake organizacije je to da ona bude odgovorna za svoju sredinu. Ovdje sam došao da slušam njih i da kreiramo zajedničke politike koje bi mogli da provodimo u narednom vremenu. Vjerujemo da sve treba da učinimo na dobrobit ovog grada. Ovaj grad je jedan od starteški najvažnijih gradova u RS i mi želimo da se ovdje osjeti sva dobra politika koju smo vodili i mi i naši koalicioni partneri u prošlosti, kao i ona koju ćemo voditi u budućnosti – istakao je Dodik  i dodao „da Prijedor ima mlade kadrove iz SNSD-a čije vrijeme tek dolazi i da će učiniti sve potrebno da ovaj grad i po tome bude vidljiv“.

M.Z.   

PrethodniObuka za izradu razvojnih projekata (video)
SlijedećiPOČEO BOŽIĆNI POST