Srijeda, 24. Aprila 2024.
7.8 C
Prijedor

DODIK: SNAGA SNSD-a ZASNIVA SE NA AKTIVIZMU ŽENA

NAJNOVIJE VIJESTI

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik rekao je da je Aktiv žena u Prijedoru jedan od najaktivnijih, te da se snaga ove stranke zasniva na aktivizmu koji pokazuju žene, na njihovoj istrajnosti, odanosti i izvršavanju zadataka, pogotovo za vrijeme izbora. Dodik, koji je prisustvovao proslavi Dana žena u organizaciji Gradskog odbora SNSD-a u Prijedoru, poručio je da se članovi SNSD-a već tradicionalno okupljaju povodom Osmog marta, a ovog puta, bila je to i prilika da proslave rezultate ostvarene na Opštim izborima.

“Ovo je mali znak pažnje kojim želimo mi, muški sektor u SNSD-u, da pomognemo našim članicama, da se okupimo za Dan žena u želji da im 8. mart ne bude samo na taj datum, nego da imaju što je moguće više takvih dana u životu. Ovdje sam večeras u Prijedoru da im zahvalim za sve ono što su učinile u prethodnom periodu, za jednu tešku i istrajnu borbu koja traje više decenija i za rezultate koje ostvarujemo u zadnje vrijeme”, poručio je Dodik.

Proslavi Dana žena u Prijedoru prisustvovala je i Željka Cvijanović, potpredsjednik SNSD-a. Cvijanovićeva je izrazila zahvalnost svim ženama koje su sastavni dio ove stranke i koje, kako je rekla, predano rade na ostvarenju ciljeva SNSD-a.

“Ova naša druženja su tradicionalna. Ne sastajemo se samo kada su izbori. Na taj način pokazujemo svoju solidarnost, ali i okupljenost oko onog što jesu naši politički ciljevi. Zahvalna sam svim ženama SNSD-a. One su predano radile sve ove godine, više od dvije decenije ulagale i lične napore i žrtvovale se da bi rezultat SNSD-a bio što je moguće bolji”, rekla je Željka Cvijanović.

Po riječima Cvijanovićeve, kroz njenu i kandidaturu drugih članica, SNSD je pokazao da je stranka koja je otvorena za  ravnopravno učešće žena i muškaraca u politici.

Predsjednik Gradskog odbora SNSD Prijedor, Dragoslav Kabić, rekao je da, osim Dana žena, večeras proslavljaju veliku pobjedu koju je ova stranka ostvarila na Opštim izborima 2022. godine.  

“Tada je Gradski odbor SNSD-a postigao najbolji rezultat u istoriji postojanja SNSD-a u Prijedoru”, naglasio je Kabić.

Predsjednica Aktiva žena SNSD-a Prijedor, Dubravka Rađenović, izrazila je zadovoljstvo, jer je, kako je rekla, taj aktiv dobrim dijelom zaslužan za postignuti izborni rezultat.

“Žene čine važan dio SNSD-a u Prijedoru i ovo je prilika da im se zahvalim za njihov nesebičan doprinos radu i podršci ostvarenju programskih zadataka Gradskog odbora SNSD-a Prijedor”, rekla je Rađenovićeva.

D. S.

Foto: Kozarski vjesnik