3.8 C
Prijedor
Četvrtak, 30 Novembra, 2023

DODIK: SRPSKA I SRBIJA ISTRAJNE DA ODBRANE DEJTONSKU POZICIJU

Najnovije vijesti

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik poručio je da će Srpska i Srbija ostati zajedno i istrajne da odbrane dejtonsku poziciju bez obzira na sve pritiske, sankcije predstavnicima institucija Republike Srpske i sva klevetanja koja dolaze iz političkog Sarajeva.

Dodik je napisao na “Instagramu” da je dvodnevna posjeta predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i državnog rukovodstva Srbije pokazala da Srpska i Srbija imaju najbolju moguću saradnju i da je zajednički cilj što više projekata u okviru specijalnih paralelnih veza, da one budu sadržajnije i u obostranom interesu.

On je naveo da saradnja Srpske i Srbije nije uperena protiv nekog trećeg u BiH i da je potpuno siguran da je Srbija prijatelj svima u BiH.

“Zajedno smo na Petrovačkoj cesti i u Prijedoru obilježili Dan sjećanja na stradale i prognane Srbe u pogromu `Oluja`. Srbi su jedan narod i moramo kao narod da njegujemo kulturu sjećanja na sva stradanja, kao što je progon Srba iz Krajine, radi naše djece i njihove budućnosti”, dodao je Dodik.

SRNA