Petak, 12. Aprila 2024.
21.8 C
Prijedor

DODIK: SRPSKA MOŽE SAMOSTALNO DA FUNKCIONIŠE

NAJNOVIJE VIJESTI

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je pojedinim zapadnim zemljama najveći problem što Republika Srpska pokazuje sposobnost da samostalno funkcioniše, ali i ukazao da će način na koji oni djeluju odvući Srpsku od bilo kakvog interesa za BiH.
“Ne pravimo nikakvu destabilizaciju, naša politika je miroljubiva, pa i ako ćemo se razići, to ćemo uraditi na miran način. Čekaćemo koliko bude bilo potrebno, ali ćemo na kraju izaći iz BiH. Ne želimo da budemo u BiH jer je ona problem našeg opstanka ovde”, rekao je Dodik novinarima u Banjaluci. On je napomenuo i da EU, kroz evropski put, želi da centralizuje BiH, ali i poručio da se to neće desiti.Dodik je rekao da će se Republika Srpska “maknuti od priče koja se zove nelegalni Kristijan Šmit koji uporno nastoji da ovdje zagorča život” i ponovio da će krajem ove ili početkom sljedeće sedmice biti pokrenuta inicijativu da se na sjednici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH razmatra ova situacija.
“Ako to ne bude, Republika Srpska će ići svojim putem što se tiče izbornog zakona i sprovešće izbore u Srpskoj na osnovu zakona koji će donijeti”, naglasio je Dodik.

SRNA/Foto: SRNA (videoscreenshot)