3.8 C
Prijedor
Srijeda, 29 Novembra, 2023

DODIK: SRPSKA NE MOŽE FINANSIJSKI PROPASTI

Najnovije vijesti

 Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je Srpska stabilna, da izmiruje svoje obaveze i da će nastaviti to da radi, ističući da ona ne može finansijski propasti kao što tvrdi opozicija i da to potvrđuju podaci renomiranih rejtnig organizacija.
On je istakao da su i predviđanja renomiranih rejting organizacija, koja su objavljena danas, potvrdila da Republika Srpska ima status “B plus” stabilno, te da će 2024. i 2025. godine imati snažan rast domaćeg proizvoda.

“Kako lider PDP-a Branislav Borenović, koji je ekonomista, to nije znao da pročita”, rekao je Dodik sinoć za RTRS.

Govoreći o makroekonomskim pokazateljima, Dodik je naveo da je nivo ivesticija u Srpskoj u odnosu na prethodnu godinu povećan za 500 miliona i da sada premašuje 2,4 milijarde, te da Republika Srpska ima najveći broj zaposlenih ikada.

“Srpska je od početka pandemije virusa korona odlučila da svi njeni građani, bez obzira na to da li su osigurani ili ne, imaju pravo na cjelovitu zdravstvenu zaštitu i neka neko pokaže koja je to druga država uradila”, naglasio je Dodik i dodao da je u to vrijeme dodatno u zdravstveni sistem uloženo više od 1,5 milijardi KM, kako bi ga sačuvali. SRNA