Utorak, 23. Aprila 2024.
10.8 C
Prijedor

DODIK: SVAKI DAN GOVORITI O STRADANJU SRPSKE DJECE U SRPSKOM SARAJEVU

NAJNOVIJE VIJESTI

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik istakao je da Republiku Srpsku boli svaki dan, a posebno danas, kada se obilježava Dan sjećanja na ubijenu i stradalu djecu Srpskog Sarajeva, da počinioce nikada nije stigla pravda.
Dodik je naveo da je neko ubio 121 dijete i da to nikada ne smije biti zaboravljeno, ističući da se danas i svaki dan mora govoriti o njihovom stradanju i o svim izgubljenim nevinim životima.

“Pucali su na našu djecu, ubijali su našu djecu i na ovaj dan i na mnoge druge dane, a sada neko želi da ispiše novu istoriju kao da se to nikada nije ni dogodilo i da su samo oni žrtve”, napisao je Dodik na društvenoj mreži “Iks”.

Dodik je naveo da za svjetsku javnost i pojedine zvaničnike Zapada srpske žrtve ne postoje i niko ne govori o njima.

“Nameću nam lažne narative kako bi Srbi bili predstavljeni kao zločinci koje treba kažnjavati i uništiti. Naša bolna istorija, puna žrtava i puna bola koji nikada neće nestati, naučila nas je da moramo da se borimo i čuvamo svoje, kako se nikada ovakve stvari ne bi desile”, naglasio je Dodik.

On je dodao da nikada neće moći da shvati kako neko može pucati na nevino dijete i kako se neko može praviti da se to nije desilo – samo zato što je to srpsko dijete.

“Tu realnost i danas živimo”, upozorio je Dodik.

Predsjednik Republike Srpske je podsjetio da su mnoge porodice napustile svoja ognjišta u Sarajevu jer tamo nije bilo života za njih.

Dodik je naveo da samo građani Srpskog Sarajeva koji su tu našli svoj dom znaju šta su tamo sve preživjeli i da poštuje te ljude, njihovu snagu, njihovu odlučnost da nastave da žive i grade svoj život ispočetka.

“Ta srpska snaga stvorila je i Republiku Srpsku i naša okupljenost čini nas još jačim i snažnijim koliko god nas ko napadao i radio protiv nas. Nikada nećemo zaboraviti nijednu žrtvu, nijedan zločin koji se dogodio. Naša obaveza je da govorimo i da upoznamo nove generacije sa bolnom istorijom i stradanjima našeg naroda”, istakao je Dodik.

On je naveo da je priča o novoj rezoluciji o Srebrenici pokušaj Bošnjaka da se dodvore svom glasačkom tijelu pred izbore i tako ponovo ponižavaju sve žrtve.

“U svemu pokušavaju da budu kao Bakir. Jasno je da nisu u stanju da istrpe prigovore SDA i zato rade ovo što rade, iako znaju da im ne može proći”, ukazao je Dodik.

On je naglasio da njihovo samostalno istupanje pokazuje da koriste svaku priliku da naštete Srpskoj i svako mjesto da govore protiv Srba i da ne žele da grade zajedničku budućnost.

SRNA

Foto KV