4.8 C
Prijedor
Utorak, 28 Novembra, 2023

DODIK: VAŽNO POLITIČKO JEDINSTVO, ALI OPOZICIJA NEMA SNAGU

Najnovije vijesti

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je Srni da bi volio da o nacionalnim pitanjima postoji konsenzus svih političkih partija, ali da stanje u opoziciji ne ide u tom pravcu i da ih za sada jedino okuplja mržnja prema njemu.
“Nisu konsolidovani. Ne želim da vrijeđam nikoga, ali mislim da su rasuti, da nemaju nikakvu snagu. To će se još raspadati, ali volio bih zbog javnosti da pošaljemo jasnu poruku oko ključnih stvari”, rekao je Dodik.

On je, govoreći o novom predsjedniku SDS-a Milanu Miličeviću, napomenuo da je prisustvovao prvom sastanku koji je sazvan zbog odbrane interesa Srpske kada je riječ o imovini, ali da se uprkos datim izjavama nije odazvao na drugi kada su utvrđeni zaključci.

“Kada je otišao i kada se sreo s nekim ko je njemu autoritet, onda na drugi sastanak nije došao. Toliko o jedinstvu”, kaže Dodik.

Predsjednik Srpske je istakao da funkciju obavlja s punim uvjerenjem da radi najbolje za narod.

“Nisam svemoguć, ali istrajavam na onome što mislim da je ispravno za ovaj narod. Mene ne može nazvati niko sa strane i reći da promijenim svoje ponašanje. Sa opozicijom to nije slučaj. Nije korisno da u svemu budete protiv”, rekao je Dodik.

On je izjavio da mu je opozicija važna na dan izbora i da će se tada ponovo suočiti, te da je uvjeren da će doživjeti još jedan poraz i veći debakl nego do sada. Dodik je rekao da pojedinim liderima opozicije aplaudiraju samo u Federaciji BiH.

“Ovdje dođu i pljuju po Republici, stalno govore negativno. Imate jedan broj ljudi koji to podržava, ali ono što je njihov problem jeste da većina to ne podržava. U politici je, ipak, važna većina, a ta većina ne smije da poklekne”, istakao je Dodik, koji je predsjednik SNSD-a.

Dodik je naveo je da je ponosan na koalicione partnere jer sprovode jedinstvenu politiku zaštite interesa Srpske, kao i po svim drugim važnim pitanjima.

“Opozicionu scenu su uzurpirali nedovršeni likovi kao što je Igor Crnadak, koji je bio zamjenik ministra odbrane u Savjetu ministara kada smo radili sa PDP-om. NJega su preuzele te obavještajne službe. On je proglašen za najboljeg i najservilnijeg koji je puštao sve što su oni tražili”, rekao je Dodik.

On je ocijenio da se aktuelna struktura vlasti suočava sa problemima, ali i naveo da nema autoriteta kojem ne mogu pogledati u oči.

SRNA