Dom za starija lica Prijedor na prigodan način obilјežio je preko dvije decenije rada programom u kojem su učestvovali korisnici ove ustanove, ali i gosti. Preko pet godina u Domu boravi Zorka Kecman, koja kaže da je više nego zadovolјna uslovima i odnosom osoblјa.

– Meni je ovdje veoma dobro. Međusobno se dobro slažemo. Rukovodstvo i radnici su odlični. Imamo sve što nam je potrebno, obilaze nas, razgovaraju s nama – kaže Kecmanova.

Trenutno su u Domu smještena 184 korisnika, čime su kapaciteti ispunjeni preko 90%, kaže direktor Bojan Becner. On je naglasio da se ponose brojem lica koje je Dom za starija lica zbrinuo u protekle dvije decenije.

– Kroz našu ustanovu prošlo je oko 2.000 korisnika. Na to smo ponosni. Nastavlјamo sa pružanjem svih usluga koje su potrebne starijim licima – rekao je Becner.

Pored smještaja, zdravstvene i socijalne zaštite, u Domu brinu i o tome da stara lica provode vrijeme na kvalitetan način.

– Nastojimo da obogatimo njihov društveni život. Svakog dana organizujemo druženja i razne kreativne i edukativne radionice. Organizujemo izlete u okolini Prijedora. Trudimo se da se korisnici socijalizuju kako u sklopu naše domske zajednice, tako i u lokalnoj zajednici – navela je Sabina Tenić, rukovodilac Odjelјenja socijalne zaštite i njege korisnika.

Pored usluga domskog smještaja, Dom za starija lica nudi i usluge kućne njege. Kako kažu, potreba za njegom starijih lica sve je izraženija i nastoje svoje usluge prilagoditi novim trendovima.

Z. J.

PrethodniU PRIPREMNOM PROGRAMU OKO 330 BUDUĆIH PRVAČIĆA
SlijedećiPOZIV NEZAPOSLENIM LICIMA ZA OBUKU ZA RAD NA CNC MAŠINAMA (video)