3.8 C
Prijedor
Petak, 2 Decembra, 2022

Dom za starija lica: promocija usluga na gradskom trgu (video)

Najnovije vijesti

Dom za starija lica Prijedor, danas je na Malom gradskom trgu promovisao usluge smještaja, kućne njege i ugostiteljstva. Na promotivnom štandu medicinsko osoblje građanima je mjerilo krvni pritisak.

– Ovo je jedan od načina promocije naših usluga koje su raznovrsne: od smještaja i njege u prostorijama Doma, do njege u kućama i stanovima korisnika – rekla je  Sabina Tenić, rukovodilac Odjeljenja socijalne zaštite i njege korisnika u Domu za starija lica.

Dom za starija lica obezbjeđuje usluge smještaja, primarne zdravstvene zaštite, socijalne zaštite, njege korisnika, fizikalne terapije i organizovane društvene aktivnosti. Ova javna ustanova već duže vrijeme praktikuje i kućnu njegu.

Sabina Tenić, rukovodilac Odjeljenja socijalne zaštite i njege korisnika u Domu za starija lica

– Pored osnovne djelatnosti, radimo i vaninstitucionalnu zaštitu korisnika odnosno pomoć i njegu u kući onima koji ne žele u Dom, počev od medicinskih usluga, čišćenja, njege i ostalih usluga po dogovoru – rekla je Tenićeva.

U Domu za starija lica koji trenutno ima 180 korisnika, podsjećaju i na ugostiteljske usluge u prostorijama restorana za sve vrste proslava i zadušne ručkove, kao i određen broj soba koja za prenoćište iznajmljuju trećim licima.

P.Š.