Danas je održan sastanak prijedorskog rukovodstva Doma zdravlja i predstavnika Sindikata zdravstva i socijalne zaštite Republike Srpske. Razgovarali su o platama zaposlenih. Vršilac dužnosti direktora ove zdravstvene ustanove, Milica Marjanović, pojasnila je da je samo januarska plata umanjena i isplaćena po cijeni rada od 135 KM, umjesto 145 KM. Kako kaže, iako je Vlada Republike Srpske u oktobru prošle godine donijela odluku o povećanju cijene rada za 10 KM, ta sredstva još nisu doznačena.

– Kada smo ušli u novu godinu, cijena rada je ostala 145 KM, a ta sredstva još nisu doznačena. Jednostavno, morali smo preventivno da djelujemo da ne bismo ušli u period negativnog poslovanja – istakla je Marjanovićeva.

Očekuje se da Vlada RS svakog momenta doznači odobrena sredstva, kako bi se plate mogle isplaćivati po novoj cijeni rada, kaže Milenko Granulić, predsjednik Sindikata zdravstva i socijalne zaštite Republike Srpske.

-Samo da napomenem da je Narodna skupština Republike Srpske rebalansom budžeta predvidjela 5. 200. 000 KM za zdravstvo Republike Srpske i očekujemo da ta sredstva Vlada prebaci Fondu zdravstvenog osiguranja ili direktno zdravstvenim ustanovama, jer nije nam problem samo Dom zdravlja u Prijedoru, već su mnogi direktori isplaćivali plate po cijeni rada od 145 KM – rekao je on.

Prosječna plata zaposlenih u Domu zdravlja u Prijedoru je 1. 200 KM i veća je od prosječne plate u drugim zdravstvenim ustanovama u Republici Srpskoj.

B.D.

PrethodniAjdin Mešić: “O mojoj smjeni će odlučiti broj ruku”
SlijedećiVEČE KULTURNOG STVARALAŠTVA ODRŽANO U RAKELIĆIMA (video)