DOMAĆI PORAZ OFK„BRDA“ 

Nakon gostujućeg poraza od 4:1 od „Partizana“ u Kostajnici, u 13. kolu Regionalne fudbalske lige RS, grupa Zapad,  OFK „Brdo“ je na  stadionu Vedro Polje u Hambarinama poraženo rezultatom 2:0 od ekipe „Mladosti“ Kotor Varoš.  Gosti su vodeći gol postigli u 51. minutu a strijelac je bio  Edhem Jusić. Konačan rezultat, minut pred kraj regularnog djela susreta za goste je postigao Mesud Avdić. Pred oko 100 gledalaca suret je vodio prijedorski arbiter Siniša Lazić a pomoćnici su bili Milan Kolar iz Prijedora i Dragan Rajlić  iz Novog Grada.

Za OFK “Brdo” igrali su:  Adnan Čaušević, Dejan   Tica, Haris Kaltak, Adnan Deumić, Željko Vidović, Dragoslav Babić,Željko Stegić, Nemanja  Miljević (od 60. Haris Harambašić), Igor   Mršić, Saša Kobas, Armin Meši. Ajdin Pađan Ajdin Redžić Ajdin   Behlić, Neno Grahovac Suad Brdar, Mirza Džamastagić.Glavni trener: Mirza Alkić,

Sa 13 bodova iz toliko kola “Brdo” je na 12. mjestu prvenstvene tabele. U narednom kolu gost su četvrtoplasiranog “Čelinca”. Golgeter Saša Kobas je drugi strijelac ove lige sa 13 golova a uspješniji od njega je prvi golgeter Stefan  Tomaš iz “Borca”.

M.Bogun

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Zabranjeno je preuzimanje sadržaja bez pismene dozvole!