Donјi Volar – pitka voda za 20 domaćinstava (video)

U Donjem Volaru,  u zaseocima Milojice i Adamovići , na gradsku vodovodnu mrežu priklјučeno je dvadeset domaćinstava. Vrijednost ovog projekta je 25 hilјada maraka.

Mještani Donjeg Volara godinama muku muče  sa nedostatkom pitke vode. Kako je bilo živjeti bez vode priča Zoran Predojević, mještanin ovog sela.

 

-Nosili smo vodu u kanisterima. Ljudi koji ovdje žive, koji imaju stoku, koji imaju bašte… bez vode im je bilo jako teško živjeti. Dovozili su je traktorima iz Sane. Od danas tih  problema više nemaju – priča Predojević.

Zoran Predojević

Vlado Reljić,  direktor prijedorskog Vodovoda,  rekao je da je ova vodovodna mreža dužine 2.300 metara.

-Do ovoga je došlo poslije stvaranja mogućnosti za širenje mreže od Bišćana, preko Jugovaca, Cikota i dijela Volara. Prošle godine izgrađena je mreža tako da su se stvorili uslovi da se proširi i na ovaj dio.  Mi iz „Vodovoda“ zaista smo zadovolјni jer na ovom djelu ima preko 160 potrošača – rekao je Relјić.

Vlado Reljić,  direktor prijedorskog Vodovoda

Gradonačelnik Prijedora, Milenko Đaković poželio je sreću svim mještanima Donjeg Volara koji od danas imaju pitku vodu u svojim domaćinstvima.

 

– Realizovali smo ovaj projekat kojim smo pomogli da mještani  više nemaju probleme sa vodom i nadam se da će im život biti mnogo lakši – rekao je Đaković.

Milenko Đaković, gradonačelnik Prijedora

Projekat gradske vodovodne mreže u Donjem Volaru, u iznosu od 25.000 maraka, finansirao je Grad Prijedor, „Vodovod“  i mještani ovog sela.

I.P.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Zabranjeno je preuzimanje sadržaja bez pismene dozvole!