18.8 C
Prijedor
Četvrtak, 21 Septembra, 2023

DONACIJA GRAĐEVINSKOG MATERIJALA ZA POVRATNIKE

Najnovije vijesti

Potpisivanjem ugovora, danas je sedam povratničkih porodica sa područja Prijedora i tri iz Novoga Grada dobilo pakete građevinskog materijala, kako bi, konačno, riješile stambeno pitanje. Donaciju je obezbijedila Vlada Federacije BiH. U ovoj i prethodnoj godini, na ovaj način stambeno je zbrinuto ukupno 36 povratničkih porodica na području regije Prijedor.

img_9447

Ukupna vrijednost doniranog materijala je 391.627 KM, dok je vrijednost danas potpisanih deset ugovora oko 155.000 konvertibilnih maraka, rekao je Edin Ramić, ministar za raseljene osobe i izbjeglice u Vladi Federacije BiH.

img_9448

Na pomoći u stambenom zbrinjavanju porodica iz povratničke populacije zahvalili su zamjenik gradonačelnika Prijedora i budući gradonačelnik Milenko Đaković i zamjenik načelnika opštine Novi Grad, Zoran Starčević. Ministar Ramić i zamjenici Đaković i Starčević ocijenili su da je između ovih jedinica lokalne samouprave iz Republike Srpske i Federalnog ministarstva uspostavljena dobra saradnja, te izrazili želju da bude nastavljena i u budućnosti.

S.M.

Foto: Dragan Stojnić Giga

img_9449img_9457