U Omarskoj je organizovano donatorsko veče za izgradnju Svetosavskog doma pored Hrama Svetog cara Lazara. Svetosavski dom potreba je mještana ovog kraja. “Stvarno je potreba, jer svaka manja mjesna zajednica ima te domove. I mi smo odlučili da izgradimo taj objekat, imaćemo podršku Grada, Mjesne zajednice i okolnih sela”, rekao je Bogoljub Marmat, predsjedik Građevinskog odbora.

Kako ističe sveštenik Sreto Aleksić, Svetosavski dom biće mjesto u kojem će se okupljati ljudi nakon bogosluženja u ovdašnjem Hramu.

Na donatorskoj večeri i gradonačelnik Prijedora. “Zajedničkim snagama možemo mnogo toga uraditi. Ja ću lično, učestvovati u ovoj akciji. Grad Prijedor će učestvovati iz budžeta onoliko koliko bude u mogućnosti, kao što smo učestvovali i u drugim mjestima, jer imamo predviđenu stavku u budžetu, kada su u pitanju vjerski objekti i vjerske zajednice”, rekao je Dalibor Pavlović.

Za prvu fazu radova, koji su planirani za početak septembra, već su obezbijeđena sredstva. Plan je da do kraja godine ovaj objekat bude pod krovom.

Opširnije u “Prijedoru danas” u 20.00 časova.

M.Š.

PrethodniZARAŽENO 49 OSOBA, NEMA PREMINULIH
SlijedećiCENTAR ZA SOCIJALNI RAD DA DOKUMENTACIJU O PORESKOM DUGU PREDA MUP-u