6.8 C
Prijedor
Ponedjeljak, 26 Februara, 2024

DONESENA ODLUKA O KUPOVINI POSLOVNOG PROSTORA FONDU

Najnovije vijesti

Upravni odbor /UO/ Fonda za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje invalida Republike Srpske, uz saglasnost Ministarstva rada i boračko-invalidske zaštite Srpske, donio je danas odluku o kupovini poslovnog prostora za potrebe ovog fonda.
Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Milenko Savanović rekao je da slijedi procedura izbora najpovoljnijeg ponuđača.

“Mislim da će ostati ovaj prostor gdje su sada, zato što je najpovoljniji po kvadraturi i što je sasvim razumljivo i radi cijene samog prostora, a i radi toga što građani Prijedora, a i šire okoline, već znaju da je tu ta javna ustanova smještena”, rekao je Savanović novinarima u Prijedoru.

Na današnjoj sjednici UO Fonda usvojen je izvještaj o poslovanju za 2016. i plan rada za 2017. godinu.

“Shodno svojim rezultatima, ulozi u društvu i pozitivnom poslovanju, mislim da su bili dugo podstanari, tim više što su štednjom izdvojili svoja sredstva i ta sredstva su akumulirana na posebnom računu”, dodao je Savanović.

Direktor Fonda Ranko Vučković rekao je da i Fond i grad Prijedor zaslužuju da ova institucija ima vlastiti prostor.

“Raspolažemo vlastitim sredstvima, ne zadužujemo se kreditno, Fond je štedio u proteklih 10 godina sredstva za kupovinu prostora i, najvjerovatnije, ćemo se zadržati u postojećem prostoru”, naveo je Vučković.

On je dodao da je imenovana komisija koja će razraditi tehničke detalje i predočiti ih Upravnom odboru.

“Orijentaciono, to je nekih 300 do 350 kvadrata, a u novcu oko pola miliona maraka”, precizirao je Vučković.

izvor: Srna