13.8 C
Prijedor
Utorak, 21 Marta, 2023

DONIRANI ORMARIĆI  SA SANITETSKIM MATERIJALOM

Najnovije vijesti

-Razlog naše  posjete Gradskoj organizaciji crvenoga krsta Prijedor je je uručivanje donacija Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u BiH, a  koje distribuišu Oružane snage BiH.  Radi se o četiri ornmarića za  prvu pomoć sa kompletom sanitetskog materijala- rekao je poručnik Borislav Kovačević, pripadnik Prvog pješadijskog bataljona. On je ovom prilikom naglasio dobru saradnju prijedorske gradske organizacije Crvenog krsta sa Oružanim snagama BiH, posebno prilikom izvođenja određenih vježbi.

crveni-krst-donacija-stana

-Ova donacija  rezultat je saradnje i učešća naših ekima prve pomoći u praktičnim vježbama oru\anih snaga BiH i  poslužiće kako za edukaciju ekipa koje učestvuju na takmičenjuima, tako i popunjavanje sanitetskim materijalom takmičerskih torbica- rekao je Zoran Veselinović, sekretar Gradske organizacije Crvenog krsta Prijedor i obećao nastavak saradnje.

crveni-krst-donacija

Nikolina Turudija, članica Ekipe prve pomoći iz Medicinske škole, koja se, kao pobjednik na republičkom takmičenju pripreme za državno, istakla je da će ova domnacija pomoći u tim pripremama.

error: Preuzimanje sadržaja samo uz pismenu dozvolu!!