-5.2 C
Prijedor
Utorak, 7 Februara, 2023

DONJA DRAGOTINJA DRUGI FINALISTA „SELA VESELOG“

Najnovije vijesti

Ekipa domaćina, sela Donja Dragotinja, pobjednik je druge ovogodišnje manifestacije „Selo veselo“. Oni su bili najuspješniji u nadmetanju u tradicionalnim i atraktivnim disciplinama i poljoprivrednom kvizu protiv ekipa Gornje Dragotinje-Marina, Donjeg Volara i Cikota.

Donja Dragotinja broji 580 domaćinstava, a po riječima predsjednika Savjeta mjesne zajednice Zdravka Marjanovića, za razliku od nekih drugih seoskih sredina, nemaju problema s odlivom omladine.

U ovom selu ponose se Školom fudbala u kojoj fudbalski trener Željko Macura vještinama ovog sporta uči 17 dječaka.- Učestvujemo na svim takmičenjima i turnirima na koje smo pozvani. Da imamo kvalitet, potvrđuje naš igrač Siniša Saničanin koji je bio omladinski reprezentativac BiH. U četvrtak igra kvalifikacije za Ligu Evrope i svi mu želimo da bude uspješan – rekao je Macura.

U kulturno-zabavnom programu nastupili su članovi folklorne sekcije Donja Dragotinja, izvorne grupe, muzičari i pjevači narodne muzike. Naredno “Selo veselo” biće 16. jula u Gornjoj Lamovitoj. Manifestacija se održava u okviru „Kulturnog ljeta“ pod pokroviteljstvom Grada Prijedora.

https://www.youtube.com/watch?v=GJxpcvVogeU&feature=youtu.be

D.S.