DONJA LJUBIJA: SVEČANO OTVOREN REKONSTRUISAN DRUŠTVENI DOM

Svečanim presijecanjem vrpce, Aleksandar Miljuš, zamjenik gradonačelnika Prijedora i Sulejman Draganović, predsjednik Savjeta MZ Donja Ljubija, mještanima su ovog vikenda na upotrebu predali rekonstruisan Društveni dom u Donjoj Ljubiji. U prvu fazu radova uloženo je oko 141.000 KM. Oko 60.000 ili 40 odsto sredstava obezbijedio je Grad Prijedor, a ostatak Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica.  Aleksandar Miljuš, zamjenik gradonačelnika Prijedora, rekao je da su građani Donje Ljubije dobili lijepo uređen prostor za održavanje brojnih kulturnih i sportskih manifestacija.

U Domu su kancelarije Mjesne zajednice, Udruženja žena „Lipa“, Udruženja penzionera, Udruženja građana „Ljubija u srcu“, Dnevnog centra „Šljokice“, prostorije za vrlo aktivnu šahovsku sekciju, KUD-a „Kozara“, Omladinsku organizaciju.

Sulejman Draganović, predsjednik Savjeta mjesne zajednice Donja Ljubija, rekao je da je za mještane ovo kapitalan projekat. „Ovaj dom mnogi koriste. Znači nam ovo mnogo, jer smo, renoviranjem Doma, dobili ljepši i mnogo topliji prostor“, rekao je Draganović i zahvalio se na podršci i donacijama Gradu i Federalnom ministarstvu.

Obnova Doma trajala je oko tri mjeseca. Donja Ljubija ima oko 500 mještana čiji se broj, po riječima Draganovića, udupla u ljetnim mjesecima.

 M.Z.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Zabranjeno je preuzimanje sadržaja bez pismene dozvole!