3.8 C
Prijedor
Četvrtak, 30 Novembra, 2023

DRAŠKO LAJIĆ UZ SVJETSKU ELITU, “PRIJEDOR TIM” ISPOD OČEKIVANJA

Najnovije vijesti

Drugo kolo ovogodišnjeg Svjetskog padobranskog kupa završeno je na sportskom aerodromu Lesce kod Bleda/Slovenija. Učestvovalo je 45 ekipa sa 225 takmičara iz SAD-a, Kanade, Omana, Katara i 19 evropskih zemalja. Ekipa Aero-kluba „Prijedor“  skakala je u standardnom sastavu: Boban Ivetić, Draško Lajić, Goran Stojanović, Siniša Vujaković i Aleksandar Cvetković i zauzeli su 26. mjesto u ekipnom plasmanu. Draško Lajić osvojio je odlično 19. mjesto u pojedinačnom plasmanu i sjajno šesto mjesto u master konkurenciji, uz bok svjetskoj eliti.
Ekipni učinak je bio lošiji od očekivanja. – Na ovom nivou, u ovakvoj konkurenciji, bez redovnog treninga, nema šanse da se napravi dobar rezultat, pogotovo u tako komplikovanim vremenskim uslovima kakve smo imali na Bledu. Pravili smo i individualne greške, a od nas petorice,  samo su Cvetković i Lajić skakali na nivou. Da su i ostali pružili standardni učinak, plasman među prvih 15 ekipa, uz  profesionalce i reprezentacije najjačih padobranskih nacija, realno bi bio sasvim moguć – rekao je vođa tima, Siniša Vujaković.
U bugarskoj Montani, drugog vikenda u julu, startuje ovogodišnja serija Istočno-evropskog kupa, takmičenja na kome Prijedorčani brane šampionsku titulu u ekipnoj i pojedinačnoj konkurenciji.M. Bogun