-2.2 C
Prijedor
Četvrtak, 30 Novembra, 2023

DRUŠTVO „GOLUB“ POKLONILO KUĆICU ZA PTICE VRTIĆU „RADOST“

Najnovije vijesti

Društvo za uzgoj i zaštitu sitnih životinja „Golub“ iz Prijedora poklonilo je Dječijem vrtiću „Radost“ kućicu za ptice koje će, tokom zimskih mjeseci, imati zaštitu od hladnoće i hranu.

img_9882
direktor Vrtića Dušanka Božić

Za mališane ove predškolske ustanove to je prilika da nauče nešto više o pticama, ali i razviju empatiju prema životinjama, brinući o njima, rekla je direktor Vrtića Dušanka Božić.

img_9875
Branko Stojanović, sekretar Društva za uzgoj i zaštitu sitnih životinja „Golub“ Prijedor i zaštitu ptica Republike Srpske

Ishrana ptica zasniva se na žitaricama bogatim uljima. Hljeb treba davati minimalno, jer pticama nisu toliko potrebni ugljikohidrati, a i ova namirnica se lako ubudja, rekao je Branko Stojanović, sekretar Društva za uzgoj i zaštitu sitnih životinja „Golub“ Prijedor i zaštitu ptica Republike Srpske.

img_9886

Na više lokacija u gradu, Društvo „Golub“ će postaviti ukupno 20 kućica hranilica u zimskom periodu. U „Golubu“ apeluju na gradjane da se odgovorno odnose prema kućicama hranilicama koje su prepoznatljive, sa crvenim krovom i logom društva.

D.S.

foto: Giga

img_9912 img_9909

img_9900