5.8 C
Prijedor
Srijeda, 7 Decembra, 2022

DRUŽILI SE PENZIONERI GOMJENICE (VIDEO)

Najnovije vijesti

Pripadnici starije populacije više puta su dokazali da nije samo mladost ta koja zna da napravi dobru atmosferu. To su večeras potvrdili i članovi Mjesnog udruženja penzionera Gomjenice, koji su se okupili na godišnjem druženju u jednom ugostiteljskom objektu. Među njima je bila Bosa Vučeta, koja je u penziji pet godina.

– Ovo druženje mi znači mnogo. Penzija kao penzija nije velika, ali samo bože zdravlja – jasna je Bosa.

Predsjednica Mjesnog udruženja penzionera iz ovog prijedorskog naselja Zora Đikić, rekla je da je ovo njihovo drugo po redu druženje.

– Mjesno udruženje Gomjenica ima oko 450 članova. Nije lako pripadnicima najstarije populacije, ali mi ipak uspijemo odvojiti za izlete. Ovo večeras okupljanje smo organizovali vlastitim sredstvima i uz pomoć Gradske uprave – kaže Đikićeva.

Druženju u Gomjenici prisustvovali su predsjednik prijedorskog Udruženja penzionera Slobodan Brdar i gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković.

– Mi već preko 10 godina praktikujemo ovakva druženja, sve sa ciljem da se bolje upoznamo i da što više jedni drugima pomognemo. To i činimo, zahvaljujući pomoći Grada Prijedora i sadašnjeg i prethodnog gradonačelnika. Na godišnjem nivou ta stavka iznosi 220.000 KM, od čega 130.000 ide za jednokratne novčane pomoći i za isplatu troškova posmrtnina, a 90.000 KM je namijenjeno za banjsko-klimatsko liječenje. Za ovih gotovo 11 godina, sa preko dva i po miliona maraka lokalna zajednica pomogla je penzionere grada Prijedora, kojih ima četrnaest i po hiljada – naglasio je Brdar.

Gradonačelnik Đaković potvrdio je podršku Grada penzionerskoj populaciji koja je, kako je rekao, izgradila ono što imamo u Prijedoru.

– Svjesni smo da im penzije nisu dovoljno velike, pa stoga niz godina  izdvajamo dio budžetskih sredstava za Udruženje penzionera – rekao je Milenko Đaković.

D. S.