7.8 C
Prijedor
Nedjelja, 3 Marta, 2024

“DUAL” ZABILJEŽIO 292 PREKORAČENJA BRZINE

Najnovije vijesti

Na području Novog Grada radar “dual” registrovao je 292 prekoračenja brzine kretanja vozila, od čega je za 148 prekršaja propisano izricanje zabrane upravljanja vozilom, saopšteno je danas iz Policijske uprave Prijedor.
Tokom pojačane kontrole saobraćaja laserskim sistemom “dual” od 8. do 11. juna registrovana su ukupno 6.583 prolaska vozila, a najviše prekoračenja brzine zabilježeno je na magistralnim putevima Novi Grad-Prijedor i Otočka polja-Novi Grad.

Zabilježena su 144 prekršaja prekoračenja brzine veća od 10 kilometara na čas, 85 prekršaja prekoračenja veća od 20 kilometara na čas, te 63 prekršaja prekoračenja veća od 30 kilometara na čas, za šta je predviđeno 400 KM novčane kazne, zabrana upravljanja vozilom i dva kaznena boda.

Od 148 prekršaja za 63 je propisano izricanje zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od dva mjeseca, a za 85 u trajanju od mjesec dana.

“Dual” je radarski sistem koji mjeri brzinu kretanja vozila u više saobraćajnih traka u oba pravca, kao i na udaljenosti od 500 metara. Ovaj uređaj funkcioniše u svim vremenskim prilikama, a poseban efekat postiže u noćnim uslovima.

(Srna)

foto: Ilustracija