12.8 C
Prijedor
Nedjelja, 1 Oktobra, 2023

DUŠAN BERIĆ I DR RATKO STOJIĆ U LJUBIJI: SP0RT ZASLUŽUJE VIŠE

Najnovije vijesti

Kandidat Saveza za promjene za gradonačelnika Prijedora Dušan Berić izjavio je u Ljubiji, gdje je donirao 17 kompleta dresova istoimenom fudbalskom klubu, da ta politička grupacija akcentuje i sport i fizičku kulturu, jer je to, kako je naglasio, preduslov da se zdravo živi, a mladi sklone sa ulice i poroka svakodnevnice.

– Pročitao sam podatak da se 285 hiljada KM, samo toliko, izdvaja za sve klubove u gradu Prijedoru, od čega 143 hiljade za pet i 142 hiljade KM za 29 klubova. To je tako malo, tek negdje 0,7 posto od budžeta, a mislim da bi bilo normalno, a to sam i ranije naglašavao,  da to treba ići od dva do dva i po posto gradskog budžeta – naglasio je Berić.

Za veća izdvajanja za sport i sportske klubove založio se i dr Ratko Stojić, nosilac izborne liste SDS-a i SRS RS za gradski parlament, porukom „volimo sport, razvijamo sport, razvijaćemo sport“.

– Najmanje dupla stavka će biti u budžetu Skupštine grada Prijedora  za izdvajanja za sport. Kad mi dođemo na vlast  djeca će imati uređene stadione, terene i dvorane, ali i potrebnu sportsku opremu, ne da je oni kupuju, tako da ćemo našoj djeci i omladini obezbijediti sve uslove, jer ćemo samo tako imati dobru i zdravu omladinu i dobru budućnost – zaključio je dr Stojić.

Kandidat za gradonačelnika Prijedora, Dušan Berić, je, uz ostalo, podvukao i činjenicu da smo danas, što zbog morala, što zbog materijalnih stvari, „izgubili čovjeka“.

– A upravo sportske družine, sportski klubovi, gaje novog čovjeka i zato će imati našu maksimalnu podršku – podvukao je Berić i naglasio da svi, a pogoto oni koji organizuju i rukovode, pošteno i odgovorno, moraju prionuti na posao, jer će to, kako je naglasio, vratiti optimizam i vjeru u bolji život.

R. Rečević