10.8 C
Prijedor
Nedjelja, 3 Marta, 2024

DUŠKA TARANTULE UGRIZLE ZA GLAVU I RUKU (FOTO)

Najnovije vijesti

Tokom trodnevne međugradske izložbe sitnih životinja Duška Vujinovića, uzgajivača egzotičnih životinja,čak tri puta su ugrizle tarantule. Prvi put za glavu ugrizla ga je tarantula iz Brazila (L.parahybana ), drugi put zube je pokazao pauk iz Indije (P.metallica), a  treći afrička i najotrovnija tarantula(H.maculata).

Prve dvije uz ugriz su  ispustile otrov, a  treća afrička nije. Na Duškovu sreću, jer da jeste to bi bilo i najbolnije iskustvo.  Duško priča da je nakon prvog ugriza osjetio bol, nesvjesticu. Ugriz tarantula iz Indije dugo će pamtiti, jer mu se za samo desetak minuta  potpuno oduzela šaka i ruka.

– Sve do ramena. Bol je bila neopisiva, povrćao sam sve vrijeme. I završio na  infuziji. Sad sam dobro, mada kod nas nema seruma protiv ove vrste otrova- kaže Duško koji u kući ima 60 jedinki tarantula. Kaže da ih treba isključio gledati.

 

–  Ne treba ih dirati, već  posmatrati u prostoru u kojem žive. U mom slučaju to su namjenski izrađene staklene kutije. Ovakvi pehovi, da me ugrizu, a dogodilo se to desetak puta u sedam godina, rijetki su i dešavaju se uglavnom kad ih nekom pokazujem izbliza, stavljam ih na ruku  ili na glavu- kaže Duško koji je peh sa svojom tarantulom imao i prilikom fotografisanja, jer su iritirajuće dlačice s njenog stomaka, a valjda je i to jedan od odbrambenih mehanizama, završile u njegovim očima.

K.V.

foto: Giga