Srijeda, 24. Aprila 2024.
7.8 C
Prijedor

DVA LICA POVRIJEĐENA OD STRUJNOG UDARA

NAJNOVIJE VIJESTI

Dva lica povrijeđena su od strujnog udara kontaktne mreže u stanici u Kozarcu nakon što su se popeli na krov željezničkog teretnog vozila uprkos postavljenom znaku i upozorenju skretničara, saopšteno je iz “Željeznica Republike Srpske” /ŽRS/.
Povrijeđeni su osamnaestogodišnjaci Erol Sarač i Lana Čolić, oboje iz Banjaluke. Oni su kolima Hitne pomoći u 19.40 časova prevezeni u prijedorsku opštu bolnicu, a potom prebačeni u Banjaluku, saopšteno je iz ŽRS.

Nesreća se dogodila juče u 19.20 časova, kada su se iz grupe koja se nedozvoljeno kretala željezničkom prugom Sarač i Čolićeva izdvojili i popeli na krov starih teretnih kola na četvrtom kolosijeku ušavši u zonu opasnosti od strujnog udara zbog blizine kontaktne mreže u staničnom području.

Željeznice Republike Srpske apeluju da pješaci, radi svoje bezbjednosti, poštuju propise i ponovo upozoravaju da je kretanje prugom zabranjeno i da se pruga prelazi samo na za to predviđenim putnim prelazima.

“Takođe, upozoravamo da neovlašćeno penjanje po kolima može biti kobno s obzirom da je kontaktna mreža pod naponom”, navodi se u saopštenju.

Policija je obezbijedila mjesto događaja i uviđaj će nastaviti danas.

izvor: Srna

foto: Giga