4.8 C
Prijedor
Četvrtak, 23 Marta, 2023

DVA PUTA PRODAO TRI ISTA AUTOMOBILA

Najnovije vijesti

Policijski službenici Sektora krim policije CJB Prijedor jučer su nadležnom, banjalučkom Tužilaštvu proslijedili izvještaj protiv S.Č. (30) iz Ljubije,  M.Š. (59) iz Kozarske Dubice i E.R. (54) iz   Prijedora u kojim ih tereti za prevaru, navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja, nesavjestan rad u službi, neovlašteno bavljenje određenjim zanimanjem i posebne slučajeve falsfikovanja službene isprave.

S.Č. je oštećenom, licu M.K.,  prodao tri automobila, a potom bez saglasnosti i znanja kupca ista ta vozila prodao sasvim  trećim licima. Na sličan način je  prevario i Prijedorčanina S.P. prodavši mu za 4.000 maraka vozilo koje je već jednom prodao. U kupoprodajnom ugovoru  S.Č. je sebe naveo kao vlasnika i prodavca, iako je stvarni vlasnik  potpuno  treće lice iz Prijedora.

M.Š. iz Kozarske Dubice  osumnjičenom E.R., inače licu neovlaštenom za zaključivanje ugovora, dao je nepopunjene obrasce ugovora firmi s kojim je on imao ugovor o poslovnoj saradnji. E.R. je popunio jedan takav ugovor, unoseći neistinite podatke o prodavcu vozila i navodeći kupca na potpisivanje takvog ugovora čime ga je onemogućio da na svoje ime registruje vozilo i oštetio za iznos od  oko 7.000 maraka.

K.V.

foto: Arhiva

error: Preuzimanje sadržaja samo uz pismenu dozvolu!!