DVA PUTA PRODAO TRI ISTA AUTOMOBILA

Policijski službenici Sektora krim policije CJB Prijedor jučer su nadležnom, banjalučkom Tužilaštvu proslijedili izvještaj protiv S.Č. (30) iz Ljubije,  M.Š. (59) iz Kozarske Dubice i E.R. (54) iz   Prijedora u kojim ih tereti za prevaru, navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja, nesavjestan rad u službi, neovlašteno bavljenje određenjim zanimanjem i posebne slučajeve falsfikovanja službene isprave.

S.Č. je oštećenom, licu M.K.,  prodao tri automobila, a potom bez saglasnosti i znanja kupca ista ta vozila prodao sasvim  trećim licima. Na sličan način je  prevario i Prijedorčanina S.P. prodavši mu za 4.000 maraka vozilo koje je već jednom prodao. U kupoprodajnom ugovoru  S.Č. je sebe naveo kao vlasnika i prodavca, iako je stvarni vlasnik  potpuno  treće lice iz Prijedora.

M.Š. iz Kozarske Dubice  osumnjičenom E.R., inače licu neovlaštenom za zaključivanje ugovora, dao je nepopunjene obrasce ugovora firmi s kojim je on imao ugovor o poslovnoj saradnji. E.R. je popunio jedan takav ugovor, unoseći neistinite podatke o prodavcu vozila i navodeći kupca na potpisivanje takvog ugovora čime ga je onemogućio da na svoje ime registruje vozilo i oštetio za iznos od  oko 7.000 maraka.

K.V.

foto: Arhiva

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Zabranjeno je preuzimanje sadržaja bez pismene dozvole!