DVIJE NOVE PEĆI ZA ŠKOLU U OMARSKOJ (VIDEO)

U Osnovnoj školi „Vuk Karadžić“ u Omarskoj danas su u rad puštene dvije nove peći za centralno grijanje. Riječ je o investiciji vrijednoj 20.000 KM za koju je novac donirao predsjednik Republike Srpske, Milorad Dodik. Na donaciji se zahvalio direktor ove škole Branko Babić.

– Ovo za nas ima veliki značaj, jer našu školu pohađa mnogo djece iz okolnih mjesnih zajednica. To su djeca putnici, kojima mnogo znači kada iz autobusa uđu u dobro zagrijane učionice – rekao je Babić.

On je napomenu da se očekuju uštede na količini potrošenog ogrevnog drveta. Inicijativa prijedorskog Gradskog odbora SNSD-a pomogla je da ova sredstva dobije škola u Omarskoj.

 

– Mi smo prepoznali ovaj problem i odmah smo reagovali. Brza je bila i reakcija predsjednika i sad imamo peći. Ni u čemu se ne kasni, a nastavni proces se odvija normalno – rekao je predsjednik GO SNSD Prijedor Saša Bursać.

– Ulaganje u osnovno i srednje obrazovanje jedan je od prioriteta u razvoju Prijedora. Svakako da je ova donacija od velike pomoći – izjavila je Monja Kasalović, načelnik gradskog Odjeljenja za društvene djelatnosti.

Kabinet predsjednika obezbijedio je ukupno 600.000 KM jednokratne finansijske pomoći za potrebe 30 škola u RS.

 

 

Z.J.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Zabranjeno je preuzimanje sadržaja bez pismene dozvole!