22.8 C
Prijedor
Nedjelja, 1 Oktobra, 2023

DVOJICA UHAPŠENA, OPLJAČKALI CRKVE U NOVOM GRADU I KOZARCU (video)

Najnovije vijesti

Iz PU Prijedor danas je saopšteno da je policija juče uhapsila D.S. iz Petrinje zbog  sumnje da je opljačkao pravoslavnu crkvu u  Rudicama kod Novog Grada. Uhapšeni se tereti da je u srijedu između 17 časova do 6 časova i 50 minuta narednog jutra  provalio u vjerski objekat odakle je ukrao određen broj crkvenih predmeta. Ukradeni predmeti su pronađeni kod uhapšenog i privremeno oduzeti.

Iz  PU Priedor je saopšteno i da je identifikovan i uhapšen Prijedorčanin  D.S zbog postojanja osnova sumnje  da je  u Kozarcu opljačkao pravoslavnu crkvu.

-Kriminalističkom obradom utvrđeno je da je osumnjičeni  tokom  noći 20/21 juna  nasilno ušlo u unutrašnjost vjerskog objekta odakle je ukrao određen iznos novca i nekoliko crkvenih predmeta. Kod lica su pronađeni i privremeno oduzeti predmeti koji su otuđeni iz vjerskog objekta-, saopšteno je danas  iz PU Prijedor.

Tokom preduzimanja mjera i radnji utvrđeno je da motiv nije vjerska ili nacionalna netrpeljivost a nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta, protiv lica D.S. i S.D. Okružnom tužilaštvu Prijedor biće dostavljeni izvještaji za krivično djelo teška krađa.

K.V.