-0.2 C
Prijedor
Ponedjeljak, 30 Januara, 2023

EĆIMOVA I KRAGULJEVA NAJBOLJI MENADŽER I BIBLIOTEKAR U RS

Najnovije vijesti

Mara Ećim, direktor Narodne biblioteke “Ćirilo i Metodije” iz Prijedora, proglašena je najboljim menadžerom u bibliotekarstvu, a Dragana Kragulj iz prijedorske Gimnazije “Sveti Sava” najboljim bibliotekarom za 2016. godinu.

Nagrade su im uručene u Višegradu na svečanosti povodom dvadeset godina Društva bibliotekara Republike Srpske.

Ećimova koja je, sa kolegicom iz Zvornika, proglašena najboljim menadžerom u bibliotekarstvu, ističe da je ovo priznanje tim značajnije, jer je postignuto u otežanim uslovima u kojima radi prijedorska biblioteka. Podsjeća da su već tri decenije podstanari u zgradi Muzeja Kozare.

– U prošloj godini realizovali smo pedesetak aktivnosti, među kojima promocije, izložbe, igraonice i pričaonice. Nagrađeni smo za kompletan rad u prošloj godini, u podstanarskom statusu i sa minimumom zaposlenih – rekla je Ećimova, dodavši da imaju deset radnika, od kojih sedam bibliotekara.

Prijedorska biblioteka raspolaže knjižnim fondom od 65 hiljada bibliotečkih jedinica i trenutno ima 1.400 članova.

Prijedorčanka Dragana Kragulj iz Gimnazije “Sveti Sava”, uz Banjalučanku Bojanu Milošević, okitila se laskavom titulom najboljeg bibliotekara u Republici Srpskoj.

Na svečanosti u Višegradu povodom jubileja: dvije decenije Društva bibliotekara Republike Srpske, Nagrada “Đorđe Pejanović” pripala je Narodnoj biblioteci “Veselin Masleša” iz Laktaša, kao najboljoj biblioteci u Republici Srpskoj.

D.S.

foto: Giga