17.8 C
Prijedor
Utorak, 21 Marta, 2023

“EDUKATIVNA STAZA” OKUPILA VIŠE OD STOTINU OSNOVACA

Najnovije vijesti

Turistička organizacija grada Prijedor danas je u parku na Pećanima predstavila edukativnu stazu “Upoznaj Prijedor” u nastavku obilježavanja Svjetskog dana turizma. Događaj je okupio više od stotinu đaka trećeg i četvrtog razreda iz svih gradskih osnovnih škola koji su učestvovali u likovnoj radionici, u ispunjavanju tematske ukrštenice o Prijedoru i takmičenju za izbor najboljih likovnih radova sa simboličnim nagradama i izložbom nagrađenih radova.
cas-na-otvorenom-6
Edukativna staza sadrži 21 info-tablu sa znamenitostima i događajima karakterističnim za grad Prijedor koje su osmislili i izradili članovi Udruženja likovnih umjetnika Prijedora, a koje su fiksirane u parku na Pećanima duž pješačke staze uz gradski stadion.
cas-na-otvorenom
“Slična staza biće postavljena na Kozari između hotela `Monument` i motela `Bijele vode` i biće tematski posvećena planini Kozari i Nacionalnom parku `Kozara`. Mislimo da će dobro doći đacima koji na Kozari borave i u školi u prirodi”, rekla je novinarima direktor Turističke organizacije Prijedora Amira Ganić.

direktor Turističke organizacije Prijedora Amira Ganić
direktor Turističke organizacije Prijedora Amira Ganić

Ona je naglasila da je osnovna zamisao da djeca više, lakše, zabavnije i jednostavnije uče o svom gradu i okolini.
cas-na-otvorenom-8
Projekat “Edukativna staza” podržao je “Arselor Mital Prijedor” kao jedan oblik nastavka kviza “Prijedor – grad u Srpskoj”, koji je ova kompanija zajedno sa Osnovnom školom “Petar Kočić” Prijedor organizovala prošle školske godine uz učešće 11 od ukupno 12 osnovnih škola u Prijedoru.
cas-na-otvorenom-2
“Ideja jeste potekla od tog kviza, a sad smo htjeli i novu priču koja će biti trajnija i pomoću koje će sva djeca u Prijedoru moći da se upoznaju sa stvarima o ovom gradu koje sigurno nisu znala. Iskustvo iz tog kviza pokazalo je da su i članovi žirija dosta činjenica saznali o Prijedoru, a pogotovo djeca”, naveo je Predrag Šorga iz kompanije “Arselor Mital Prijedor”.
Ovogodišnji Svjetski dan turizma pod sloganom “Turizam za sve” posvećen je pristupačnom turizmu i širenju poruke o važnosti i koristi univerzalne pristupačnosti za društvo sadašnjice, a naročito kada je riječ o populaciji sa nekim oblikom invaliditeta.

tekst: srna

foto: Dragan Stojnić Giga

error: Preuzimanje sadržaja samo uz pismenu dozvolu!!