2.8 C
Prijedor
Utorak, 28 Novembra, 2023

EGIĆ: ZA BANJSKU REHABILITACIJU OBEZBIJEĐENO 1,1 MILION KM

Najnovije vijesti

Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Danijel Egić rekao je da je u ovogodišnjem budžetu resornog ministarstva obezbijeđen ukupno 1,1 milion KM za banjsku rehabilitaciju ratnih vojnih invalida i porodica poginulih boraca, te penzionera u Republici Srpskoj.
“Ovaj način rehabilitacije, odnosno banjskog liječenja može iskoristiti 750 lica iz boračkih kategorija”, rekao je Egić danas novinarima u Banjaluci.
Egić je rekao da su se na javni poziv resornog ministarstva za ovo liječenje prijavili Banja “Dvorovi” iz Bijeljine i Banja “Vrućica” iz Teslića.
“Porodice poginulih boraca i ratni vojni invalidi su već od jula krenuli u program banjske rehabilitacije i liječenja”, istakao je Egić.
Kada je riječ o penzionerima, Egić je istakao da je kroz budžet resornog ministarstva za ove namjene obezbijeđeno 500.000 KM, ali je, s obzirom na porast cijena, Vlada Republike Srpske obezbijedila dodatnih 150.000 KM.
“Očekujemo da će 650 penzionera ove godine godine biti poslato u banje i koristiti ovu vrstu rehabilitacije”, zaključio je Egić.
On je dodao, prema Zakonu o pravima boraca, ratnih vojnih invalida i porodica poginulih boraca iz Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske, porodice poginulih boraca i ratni vojni invalidi, imaju pravo i na banjsku rehabilitaciju, odnosno liječenje.

SRNA