12.8 C
Prijedor
Četvrtak, 28 Septembra, 2023

EKIPA IZ SLOVENIJE ZAVRŠILA POTRAGU BEZ REZULTATA

Najnovije vijesti

Ekipa Civilne zaštite iz Slovenije završila je bez rezultata potragu za sedamnaestogodišnjom djevojkom iz Prijedora, koja je 5. marta pala u rijeku Sanu.
Osmočlana ekipa sa četiri psa tragača tragala je dva dana od Prijedora do Jasenovca, a jutros su krenuli nazad prema Sloveniji. Vođa Tima sa spasavanje na vodi i pod vodom iz Slovenije Lucija Jereb rekla je da su se odazvali pozivu i pretražili 130 kilometara rijeke Sane.

Lucija Jereb, vođa Tima sa spasavanje na vodi i pod vodom iz Slovenije

“Prvog dana išli smo od Prijedora do Kostajnice, a drugi dan od Kostajnice do rijeke Save. Tražili smo i lijevom i desnom obalom, nažalost, bez rezultata”, istakla je Jerebova.

Ona je navela da je vodostaj i dalje visok i da su uslovi za potragu na obali veoma teški jer ima puno blata. Jerebova je navela da je ovaj tima tragača sa psima jedna od najboljih ekipa na svijetu, da u sličnim potragama imaju veoma dobre rezultate, te da im je veoma teško što i ovdje nisu imali uspjeha.
Starješina Teritorijalne vatrogasne jedinice Prijedor Nebojša Miljuš rekao je da domaćim spasilačkim ekipama preostaje da nastave sa pretragom terena.

Nebojša Miljuš, komandir Teritorijalne vatrogasne jedinice Prijedor

“Nadamo se da će vodostaj i dalje padati i da ćemo taj dio rijeke moći detaljnije pretražiti. Kada se stvore uslovi, uključićemo i ronioce iz Ronilačkog kluba `Buk`”, naveo je Miljuš.

Zamjenik gradonačelnika Prijedora Drago Tadić zahvalio je spasilačkom timu iz Slovenije.

“U ovoj akciji prethodnih dana učestvovalo je oko 30 ljudi i naša je obaveza da nastavimo dalje da tragamo, a svim dosadašnjim učesnicima zahvaljujemo za pomoć”, rekao je Tadić.

On je dodao da će se lokalne spasilačke ekipe dalje odrediti u kojem pravcu će potraga biti nastavljena.

Na području grada Prijedora od 5. marta traje intenzivna potraga za maloljetnicom čiji su inicijali D.DŽ. On je pala sa ograde splava “River” u rijeku Sanu.

Od tada u stalnom obilasku i pretrazi terena učestvuju pripadnici specijalizovane jedinice za zaštitu i spasavanje na vodi i pod vodom, koja je formirana pri Teritorijalnoj vatrogasnoj jedinici Prijedor zajedno sa Ronilačkom klubom “Sana”.

Uporedo sa njima svakodnevno su na terenu i policijski službenici Centra javne bezbjednosti Prijedor i jedinice za podršku koji neprekidno pretražuju priobalno područje. U potragu su ovih dana bili uključeni i pripadnici Republičke uprave Civilne zaštite.

izvor: Srna

foto: Giga