9.8 C
Prijedor
Ponedjeljak, 2 Oktobra, 2023

 Eko izazov za čistiji Prijedor (video)

Najnovije vijesti

Firma „Cromex“ iz Prijedora, uz podršku drugih privrednika sa područja grada, organizuje Eko izazov „Prijedor 2019“. Ideja je da se kod građana razvije svijest o čuvanju životne okoline, a da su privrednici tu da ih podrže i da tako zajedno pokažu ljubav prema svom gradu, pojasnila je Alma Ćirkić, koja je u „Cromexu“ zadužena za odnose s javnošću.

Alma Ćirkić

– S jedne strane inspirisali su nas naši poslovni partneri, koji nas posjećuju. Uvijek su isticali ljepote našeg grada, ali im je jedina zamjerka bila smeće pored puteva, Sane, na izletištima. S druge strane, inspiracija je bio i „Treš čelendž izazov“ popularan na društvenim mrežama – rekla je Ćirkićeva.

Ona je dodala da su naročito ponosni na to što su uspjeli povezati lokalne privrednike. Iznenadio ih je odziv, jer je akciju podržao, čak, 21 privredni subjekt. U Eko izazovu građani mogu učestvovati tako što se prvo odredi lokacija koju treba očistiti, uslika prije i poslije akcije čišćenja. Zatim se slika postavi na Fejsbuk stranicu firme „Cromex“ kao komentar na objavu. Objave sa najviše lajkova od sponzora će dobiti prigodne nagrade, odnosno poklon-bonove za kupovinu hrane i pića za proslavu 1. maja. Turistička organizacija grada Prijedora u potpunosti podržava ovu aktivnost.

Amira Ganić, direktor Turističke organizacije Prijedor

– Mi ćemo podržati svaku aktivnost koja je od koristi za lokalnu zajednicu. Zahvaljujemo se „Cromexu“ na inicijativi i pozivamo sve građane da se pridruže akciji. Eko izazov trajaće do 27. aprila, a nagrade će dobiti 20 najuspješnijih učesnika – rekla je Amira Ganić, direktor Turističke organizacije Prijedor.

Z. J.