Firma „Cromex“ iz Prijedora, uz podršku drugih privrednika sa područja grada, organizuje Eko izazov „Prijedor 2019“. Ideja je da se kod građana razvije svijest o čuvanju životne okoline, a da su privrednici tu da ih podrže i da tako zajedno pokažu ljubav prema svom gradu, pojasnila je Alma Ćirkić, koja je u „Cromexu“ zadužena za odnose s javnošću.

Alma Ćirkić

– S jedne strane inspirisali su nas naši poslovni partneri, koji nas posjećuju. Uvijek su isticali ljepote našeg grada, ali im je jedina zamjerka bila smeće pored puteva, Sane, na izletištima. S druge strane, inspiracija je bio i „Treš čelendž izazov“ popularan na društvenim mrežama – rekla je Ćirkićeva.

Ona je dodala da su naročito ponosni na to što su uspjeli povezati lokalne privrednike. Iznenadio ih je odziv, jer je akciju podržao, čak, 21 privredni subjekt. U Eko izazovu građani mogu učestvovati tako što se prvo odredi lokacija koju treba očistiti, uslika prije i poslije akcije čišćenja. Zatim se slika postavi na Fejsbuk stranicu firme „Cromex“ kao komentar na objavu. Objave sa najviše lajkova od sponzora će dobiti prigodne nagrade, odnosno poklon-bonove za kupovinu hrane i pića za proslavu 1. maja. Turistička organizacija grada Prijedora u potpunosti podržava ovu aktivnost.

Amira Ganić, direktor Turističke organizacije Prijedor

– Mi ćemo podržati svaku aktivnost koja je od koristi za lokalnu zajednicu. Zahvaljujemo se „Cromexu“ na inicijativi i pozivamo sve građane da se pridruže akciji. Eko izazov trajaće do 27. aprila, a nagrade će dobiti 20 najuspješnijih učesnika – rekla je Amira Ganić, direktor Turističke organizacije Prijedor.

Z. J.