Preduzeće “Elektrokrajina” iz Banjaluke apeluje na građane da dolazak na uslužne šaltere radnih jedinica svedu na najmanju moguću mjeru, odnosno samo u neodložnim i neophodnim slučajevima, s ciljem sprečavanja širenja virusa korona.

Ove mjere s ciljem smanjenja direktnih kontakata sa strankama i kupcima električne energije usvojene su radi poštovanja odluka i preporuka nadležnih institucija Republike Srpske i Uprave “Elektroprivrede Republike Srpske”.

Iz “Elektrokrajine” saopšteno je da kupci električne energije upite, reklamacije i kvarove mogu prijaviti putem besplatne info-linije 0800 50 116 i broja 051/247-100, te posredstvom elektronske pošte /callcentar@elektrokrajina.com/ i druge kontakt adrese koje su dostupne na internet stranici preduzeća.

“Zahtjevi za priključenje, kao i izdavanje elektroenergetskih saglasnosti, obavljaće se kao i do sada na uslužnim šalterima radnim danima od 7.00 do 15.00 časova, s tim da će u prostorijama biti dozvoljen istovremeni ulazak najviše dvije osobe koje se moraju pridržavati uputstva o međusobnom rastojanju od najmanje jednog metra”, navodi se u saopštenju “Elektrokrajine”. 

SRNA

PrethodniZABRANA RADA U OBJEKTIMA ZA IGRE NA SREĆU
SlijedećiOGRANIČAVANJE MARŽI NA OSNOVNE ŽIVOTNE NAMIRNICE I ZAŠTITNU OPREMU