Elektrotehnička škola u Prijedoru obilježila je vrijedan jubilej, 50 godina postojanja i rada. Tim povodom u holu Pozorišta otvorena je i zanimljiva izložba učeničkih  radova, a nakon tog upriličena je i Svečana akademija.

-S ponosom obilježavamo ovih 50 godina sa vrlo razvijenom inovatorskom sekcijom, sa savremeno opremljenim  kabinetima. Naša djeca uče na opremi kao što je i na zapadu. Školu smo opremili uz pomoć lokalne zajednice, Vlade RS,  od donatorskih sredstava i najvećim dijelom iz sopstvenih materijalnih troškova. I s ponosom to govorimo – istakao je Dragoja Mijić, direktor Elektrotehničke škole.

Među zvanicama  je bio i gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković. Ističe da je riječ o vrijednom jubileju. – Za učenike i profesore ove škole ima samo riječi hvale. Elektrotehnička škola u Prijedoru je prepuna odlikovanja i priznanja, jer učenici i profesori ove škole jako vrijedno rade, pogotovo  na praktičnoj nastavi. Poznato je da su na mnogim takmičenjima širom prostora bivše Jugoslavije, a i dalje osvojili mnoga priznanja i ja im na tome čestitam – rekao je Đaković.

U Elektrotehničkoj školi trenutno se obrazuje 420 učenika.

M.Z.

 

PrethodniDanas isplata novembarskih penzija
Slijedeći„Žensko srce u šinjelu“ pred prijedorskom publikom