13.8 C
Prijedor
Utorak, 21 Marta, 2023

ESAD ŠABIĆ VRHUNSKI KOZMETIČAR I POLIGLOTA

Najnovije vijesti

Esad Šabić, rodom iz Bišćana kod Prijedora, pored maternjeg, govori još tri jezika: holandski, engleski i francuski. I to tečno, jer u Belgiji gdje slovi za jednog od najboljih kozmetičara i vlasnika jednog od dva najelitnija kozmetička salona s klijentima priča na njihovom jeziku. Za uspjeh u poslu kojim se  bavi posljednjih jedanaest godina i to je uz obrazovanje, završenu Visoku školu za kozmetičara, stalne edukacije i seminare… bilo jako važno. Prije dvije godine frizersko- kozmetički salon “Team Stefan” otvorio je i u Prijedoru. Sjajan uspjeh nije došao preko noći, već uz mnogo truda i odricanja.

esad-sabic

-Bio je to trnovit put. U Holandiju sam stigao ‘92, kao izbjeglica. Radio sam kao čistač, a onda naučio jezik i položio državni ispit. Prihvatio sam pružene mogućnosti i sva vrata su počela da mi se otvaraju tako da sam u Holandiji dogurao do finansijskog menadžera- priča Šabić. Ipak, sudbina ga je u avgustu 2006., tokom boravka na kongresu u Milanu, odvela na sedmicu mode. I tu je spoznao čim želi da se bavi u budućnosti.

vrhunski-kozmeticar

-Po povratku iz Milana u Belgiji sam upisao školu za kozmetičara- kaže Šabić koji u Belgiji ima salon od dvjesto kvadrata. Istu kvadraturu ima i ovaj prijedorski. I tamo i ovdje ima i stalne klijente. Uz znanje, struku i ljubaznost oni tamo u Belgiji posebno cijene njegovu balkansku gostoljubivost. A on lično unutrašnju i ljepotu njegovanih ljudi.

vrhunski-kozmeticar

-Belgijanke, posebno žene s karijerom, mnogo ulažu u sebe. I to ne samo žene već i muškarci. Bez obzira na godine. Što se tiče naših žena, Prijedorčanki, Bosanki, žena s Balkana, mislim da su one najljepše u Evropi. Njihova ljepota je poput  umjetnosti – kaže Esad koji planira da ove godine s kolegom otvori salon i u Njemačkoj. I još jedan u Prijedoru koji bi bio najsavremeniji u BiH.

U međuvremenu često boravi u rodnom gradu. I tu uglavnom radi u salonu. Slobodnog vremena je malo. Provodi ga s najmlijim, s porodicom, sinom Stefanom, u teretani ili s prijateljima… Onim koji dolaze iz Belgije i Holandije ponosno pokazuje ljepote svog kraja.

Usluge kozmetičara za većinu Prijedorčana  još uvijek su tabu tema. Zato momci koji  dolaze iz dijaspore, u Esadov salon u Prijedoru, tačno znaju šta hoće.

-Oni su mi redovni klijenti. Traže dobre tretmane i visoke usluge, poput ugrađivanja filera, rade mesotherapy, farbanje brade, obrva i slično- kaže Esad koji je u salonu zaposlio tri radnice.

Ljepota je to što nosite u sebi, a ne fizicki izgled. Kad kombinujete ovo dvoje onda ste ne samo lijepi, nego i sretni.- poručio je damama prijedorski maestro ljepote.

M.Z. i D. St.

error: Preuzimanje sadržaja samo uz pismenu dozvolu!!