3.8 C
Prijedor
Četvrtak, 30 Novembra, 2023

Evo kada se očekuje osvježenje u Srpskoj

Najnovije vijesti

U Republici Srpskoj do srijede, 19. jula, očekuje se sunčano vrijeme sa maksimalnom temperaturom vazduha do 40 stepeni Celzijusovih, koja će od četvrtka, 20. jula, biti par stepeni niža, a osvježenje će uslijediti od 24. jula, prognoza je Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

U centralnim predjelima i na istoku sutra će dnevni razvoj oblaka samo ponegdje donijeti kratkotrajne pljuskove, a maksimalna temperatura iznosiće od 33 do 39 stepeni Celzijusovih.

U srijedu, 19. jula, i dalje će biti veoma toplo, do 40 stepeni Celzijusovih. Kasnije po podne, uveče i u toku noći oblačnost će donijeti povremenu kišu i pljuskove sa grmljavinom, a ponegdje će biti i lokalnih nepogoda iz moguću pojavu grada i jakog vjetra.

U četvrtak, 20. jula, na jugu i jugoistoku se nastavlja sunčano i vrlo toplo vrijeme, dok će u ostalim predjelima temperatura biti malo niža u odnosu na prethodne dane uz promjenljivo vrijeme.

Ujutru na sjeveroistoku ponegdje kiša, a tokom sunčano uz razvoj oblaka i povremeno kišu i pljuskove sa grmljavinom.

Maksimalna temperatura vazduha biće od 30 stepeni na sjeveru, do 39 stepeni Celzijusovih na jugu i jugoistoku.Nezavisne novine

Foto: Ilustracija