Izgradnja fabrike vode u okviru kapitalnog projekta “Crno vrelo”, koja bi trebalo da obezbijedi vodu za 20.000 stanovnika rubnih dijelova Banjaluke i Prijedora, trebalo bi da bude završena do septembra, zaključeno je na današnjem sastanku delegacija Banjaluke i Prijedora. Prema izvještaju preduzeća “Hidrokop”, radovi na izgradnji centralnog dijela vodovodnog sistema “Crno vrelo” su u odmakloj fazi i trenutno se vrši ugradnja elektro i automatske opreme.

“Na osnovu trenutnog tempa, radovi bi trebalo da budu završeni do kraja avgusta ili početka septembra”, saopšteno je iz banjalučke Gradske uprave.

Nakon višegodišnje pauze, izgradnja ovog sistema nastavljena je u avgustu prošle godine, nakon što su obezbijeđena finansijska sredstva za izgradnju fabrike vode.

Iz Gradske uprave navode da će grad Banjaluka obezbijediti dodatnih milion KM, kako bi prvih 5.000 stanovnika iz sela na platou Manjače dobilo vodu već tokom ove godine.

“Istovremeno, gradske vlasti su u pregovorima sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj /EBRD/ za kreditna sredstva u iznosu do 10 miliona evra za vodosnabdijevanje i kanalizaciju, od čega bi znatan dio tog novca, ukoliko uđemo u taj aranžman, bio iskorišten za nastavak projekta `Crno vrelo`, koji iziskuje velika ulaganja i u narednim godinama”, rekao je gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić.

izvor: Srna

PrethodniPRIJEDOR BEZ DEŽURNE APOTEKE U NOĆNIM SATIMA (VIDEO)
SlijedećiPOLAZNICI ŠKOLE GLUME U PREDSTAVI “FILM JE GOTOV” (VIDEO i FOTO GALERIJA)