Republički štab za vanredne situacije prihvatio je informaciju o donaciji vakcina protiv virusa korona Federaciji BiH, te je saglasan da se FBiH donira 15.200 doza vakcina “astra zeneka”.
Štab je na današnjoj telefonskoj sjednici prihvatio informaciju o donaciji vakcina protiv virusa korona za građane opština Bosansko Grahovo, Glamoč, Bosanski Petrovac i Drvar.

“Republički štab za vanredne situacije saglasan je da se Domu zdravlja Drvar donira 2.000 doza vakcina protiv virusa korona proizvođača `Astra Zeneka` za vakcinaciju građana opština Bosansko Grahovo, Glamoč, Bosanski Petrovac i Drvar”, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose sa javnošću.

Na sjednici je prihvaćena i informacija o donaciji vakcina protiv virusa korona Univerzitetu u Tuzli, te je Republički štab saglasan da se ovom univerzitetu donira 1.000 doza vakcina “astra zeneka”.

Republički štab je donio i zaključke o raspodjeli ukupno 75.000 doza komponente jedan vakcine “sputnjik ve”. U saopštenju se navodi da je Štab upoznat sa informacijama o raspodjeli ovih 75.000 doza.

“Ovim zaključcima zadužen je Institut za javno zdravstvo Republike Srpske da izvrši raspodjelu u skladu sa navedenim u informacijama. Takođe, zadužuje se Institut da prati potrebe zdravstvenih ustanova koje sprovode vakcinaciju za vakcinama protiv virusa korona, te da u skladu sa njima obavlja preraspodjelu isporuka doza vakcina zdravstvenim ustanovama koje sprovode vakcinaciju”, naglašava se u saopštenju.

Na današnjoj sjednici je donesen zaključak o raspodjeli 25.000 doza komponente dva vakcine “sputnjik ve”.

“Republički štab za vanredne situacije upoznao se sa informacijom o raspodjeli 25.000 doza komponente dva vakcine `sputnjik ve`. Zadužuje se Institut za javno zdravstvo da izvrši raspodjelu u skladu sa navedenim u informaciji”, ističe se u saopštenju.

Štab se upoznao sa informacijama o raspodjeli ukupno 290.000 doza vakcine proizvođača “Sinofarm”, te zadužio Institut za javno zdravstvo Republike Srpske da izvrši raspodjelu u skladu sa navedenim u informacijama.

Republički štab za vanredne situacije donio je danas zaključak o raspodjeli 93.600 doze vakcine proizvođača “Fajzer”.

“Štab se upoznao sa informacijom o raspodjeli 93.600 doze vakcine proizvođača `Fajzer`, te zadužio Institut za javno zdravstvo Republike Srpske da izvrši raspodjelu u skladu sa navedenim u informaciji”, naglašava se u saopštenju.

Doneseni su zaključci i o raspodjeli ukupno 64.190 doza vakcine proizvođača “Astra Zeneka”.

“Republički štab za vanredne situacije se upoznao sa informacijama o raspodjeli vakcine proizvođača `Astra Zeneka`, te zadužio Institut da izvrši raspodjelu u skladu sa navedenim u informacijama”, navodi se u saopštenju.

SRNA

PrethodniNOVE POGODNOSTI ČITAOCIMA
SlijedećiIZVOĐAČ ODUSTAO OD SANACIJE GIMNAZIJE ZBOG POSKUPLJENJA GRAĐEVINSKOG MATERIJALA